Frederikshavneren satser på både ishockeymæssig og personlig udvikling i Ligue Magnus

Allerede inden sidste sæson var Christopher Frederiksen i dialog med den franske topklub Amiens, men det var altså først nu, at Frederiksen tog skridtet og skiftede til en af de store franske klubber. Amiens plejer at være med i toppen af Ligue Magnus og var i sidste sæson ligeledes med i semifinalen i Continental Cup, hvor klubben optrådte på dansk is i Vojens.

- Min agent Morten Blichfeld har gjort et godt stykke arbejde i forhold til Amiens. Sidste sæson vurderede jeg, at jeg havde brug for endnu en sæson i Frederikshavn, men nu er tiden kommet til at rykke, siger Christopher Frederiksen til Metalligaen.dk.

Han har ganske fine forventninger til Frankrig.

- Jeg tror, det er godt sted for udvikling, og jeg forventer samme rolle som jeg har haft de seneste sæsoner i Danmark. Oveni skal jeg forholde mig til at presset over at være importspiller. Forventningen er at vi spiller med om titlerne – mesterskabet, pokalen og Continental Cup. Samtidig tror jeg, det er et godt sted for min lille familie for at vi kan udvikle os som mennesker, siger han.

Christopher Frederiksen har endnu ikke besøgt Amiens, men rådført sig – udover sin agent – med sin tidligere målmand Ronan Quemener, som han spillede sammen med i Aalborg.

- Jeg håber på, at jeg får mere rutine og udvikler mig som menneske og som ishockeyspiller i alle spillets facetter. Måske kan jeg på den måde også bide mig lidt mere fast på landsholdet, vurderer Frederiksen.

Amiens blev i sidste sæson nummer fire i grundspillet i Frankrig, inden kvartfinalen mod Mulhouse blev tabt 3-4 i kampe. Derefter blev turneringen afbrudt.


Odense kunne ikke følge med SønderjyskE i kampen om Vedel Endnu en tidligere Esbjerg-back rykker til KHL