White Hawks-topspillerne ville have skudt nordjyderne i semifinalen, vurderer Olaf Eller

De mødtes i Metal Final4-finalen, og Frederikshavn og Rungsted stod også til at mødes i en kvartfinaleserie over syv kampe. De var naboer i tabellen og de mødtes også i sidste sæsons semifinale. 

Vi har sammen med DIU's talentchef Olaf Eller trukket facitstreger for grundspillet og bedt ham vurdere kvartfinalerne, og i dag tager vi fat i Rungsted-Frederikshavn-serien, hvor vi begynder med de forsvarende mestre. 

- Det er altid svært at være mesterhold. Især når man året forinden havde en så fabelagtig sæson, hvor man både vandt grundserien, mesterskab og Final4. Det var en helt outstanding sæson for Rungsted i fjor, og derefter kan der indsnige sig en anelse mæthed. Det tror jeg også skete i den her sæson, siger Olaf Eller. 

- På trods af en stor udskiftning på udlændingesiden var der en vis mæthed i truppen. Da man så også fik skader, blev det en svær sæson for Rungsted og det var faktisk imponerende, at de kravlede op på fjerdepladsen i grundspillet med en god slutspurt, lyder det fra talentchefen, der har roser til et par af de unge gutter hos Rungsted.

- Lucas Andersen havde lidt problemer med at komme i gang, men endte som en pålidelig målscorer, der røg op og ned i Rungsteds kæder og fyldte huller godt ud. Han tog vældig store skridt fremad. Det var virkelig godt at se. Gustav Green blev desværre ramt af skader som forstyrrede hans sæson, og jeg håber for ham, at han snart kan få en hel sæson, siger Olaf Eller.

 

Frederikshavn vandt Metal Final4 og gik med ind i slutspillet med bevidstheden om, at de igen - efter utallige nedture i finaler og finaleserier - var i stand til at vinde titler. 

- De var også svingende og lignede et top3-hold. Efter Final4-triumfen faldt de lidt sammen og sluttede med at tabe seks af syv kampe, og det var jo ikke alt for prangende en afslutning fra Frederikshavns side. Med trioen Galansky, Bumagin og Fox havde Frederikshavn noget, som ikke ret mange andre hold havde. Det var i mine øjne også det, der afgjorde Metal Final4.

- I en hård og tæt kvartfinale mod Rungsted ville Frederikshavns individualister have givet dem en 4-3-sejr i kampe, siger Olaf Eller.  


Ganske fremragende sæson af Frederiksen SønderjyskE har hentet over 650.000 kroner i støtte