En helt igennem formidabel indsats af det tjekkiske plankeværk, var hovedårsagen til, at White Hawks kunne rejse fra Esbjerg med alle tre point

Det var to hold der havde noget at skulle bevise, der mødtes søndag eftermiddag i Granly Hockey Arena. Én person stjal dog billedet fuldstændig, nemlig vendelboernes keeper Tadeas Galansky. Tjekken stod nærmest på hovedet, og diskede op med flere store pragtredninger.

Trods tre gange i undertal i første periode, holdt Galansky butikken lukket for høgene, og Esbjerg spillerne så opgivende ud når de ramte muren i det nordjyske bur. Det var uden tvivl tjekkens skyld, at første periode forblev målløs.

I anden periode fik Esbjerg hul på høge-keeperen, da Oscar Öhman overlistede ham, efter assister fra Schultz og Grundtvig. Det var dog ikke længe hjemmepublikummet var i ekstase, for 1:03 senere, var der udlignet.

Philip Schultz sad i straffeboksen, da White Hawks krigeren Thomas Søndergaard arbejdede stærkt foran Nikolaj Henriksen, og fik prikket pucken ind bag en prisgivet Esbjerg keeper. Stor jubel blandt de knap 50 fans der havde taget den lange tur fra Frederikshavn til Esbjerg.

I tredje periode blev det én stor stillingskrig, med hjemmeholdet som de mest toneangivende. Galansky tog alt hvad der kom, og høge-mandskabet leverede en formidabel arbejdsindsats. Mange havde indstillet sig på, at der nok skulle en god omgang overtid til at afgøre opgøret, men Mikkel Bertelsen ville gerne hurtigt hjem, så han var over en retur fra Henriksen, efter et fremragende skud fra Thomas Spelling.

De sidste minutter pressede Esbjerg på for en udligning, men de fik aldrig held til at overliste Galansky. Frederikshavn tager hjem med tre vigtige point, efter et sandt arbejdsraseri og en stærkt spillende keeper, der tog pusten af Esbjerg spillerne.

Dan Jensens tropper døjer med det for tiden, men får chancen igen fredag aften når turen går til Aalborg. White Hawks får besøg af Rungsted i deres næste kamp, ligeledes på fredag.

Nikolaj B. Kristensen stopper hos White Hawks OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks