Masser af action i Frøs Arena i aften, stillingen nu 1-1 i "serien i syd"

SønderjyskE-Esbjerg Energy 6-3 (3-1, 2-2, 1-0)

2688 tilskuere, heraf også en pæn del fra Esbjerg, fik smæk for skillingen i Frøs Arena søndag aften.

Det blev et målrigt, intenst og til tider dramatisk kvartfinale-opgør, da SønderjyskE fik udlignet i serien mod ærkerivalerne.

Esbjerg, der havde vundet første match, måtte undvære Cam Brown og Jannik Christensen, og kunne ikke helt finde melodien, mod et veloplagt SønderjyskE-mandskab, der viste stor vilje og effektivt power play-spil og kunne give sæson-premiere til Mathias Borring Hansen.

Esbjerg lynstartede ellers i Vojens.

En friløber til Philip Larsen efter bare tre minutters hockey, udnyttede den rutinerede back iskoldt. Stor jubel blandt de medrejsende fans.

Men værterne lod sig ikke slå ud. Der var udstråling og stor vilje at spore og Rasmus Lyø var kort efter tæt på at udnytte Steffen Franks fine forarbejde.

Sønderjyderne fik efter små otte minutter muligheden for at spille fem mod fire, da Søren Nielsen tog en udvisning.

Powerplay spillet blev sat op og Valdemar Ahlberg var tæt på at kvittere.

Hjemmeholdet fastholdt grebet i overtallet og jagtede scoringen, og den kom da Mike Little fandt Villiam Haag med en tværpasning og svenskeren first-timede skiven ind bag Mathias Seldrup.

Det gav endnu mere gejst til værterne, og da Søren Nielsen endnu engang røg til afkøling små tre minutter senere, slog overtalsspillet atter til.

Tæt under mål styrede Charlie Combs pucken på kassen. Seldrup halvklarede og pucken lå løs på stregen, hvor Combs var hurtig til at prikke den det sidste stykke ind i buret, 2-1.

SønderjyskE fortsatte med at lægge pres på gæsterne og alle fire kæder rullede på.

Et kvarter spillet og næste power play mulighed til hjemmeholdet.

Igen fik man sat spillet effektivt op og for anden gang havde Villiam Haag sidste stav på pucken, da han sendte værterne op med to mål.

I en længere periode har netop disciplinen power play været et issue hos sønderjyderne, men i aften var det brandvarmt.

Det var da også fortsat sønderjyderne, der tog initiativet, men med to minutter til pause, var det så udeholdets tur til at forsøge sig i spil fem mod fire. Det lykkedes dog ikke for Esbjerg at få prikket hold på hjemmeholdets boks.

Midtperiode i fuld fart
Det blev særdeles begivenhedsrige næste tyve minutter.

En udvisning til Alex Lavoie, blev udnyttet med en smart styring fra Andreas Grundtvig efter tre minutter og så var der kun eet mål op for Esbjerg.

Minuttet senere var det så værternes tur til at forsøge sig i overtal og det gav atter engang bonus for SønderjyskE.

William Boysen fik fra kort afstand med baghånden smidt pucken i nettet bag Seldrup, 4-2.

Kort efter var Andreas Grundtvig igen tæt på gevinst, men Henriksen med en feberredning.

Udvisningerne kom nærmest på stribe og der kunne endda vært dømt flere, men til tider havde man indtryk af, dommerne mistede overblikket en smule.

Da først Mathias Borring og siden Alex Lavoie røg i skammekrogen, fik gæsterne på ny reduceret.

Scoringen af Vartiainen blev mødt med protester, men efter videogennemsynet godkendte dommerne målet, hvilket også lignede en korrekt beslutning.

Ballade var der også, da Esbjerg blev dømt for at være seks mand på isen. Travis Brown nærmest stod helt inde i hovedet på den ene linjedommer og der var store Esbjergprotester.

Dommerne talte kort sammen og så blev udvisningen annulleret.

Da var der spillet godt og vel halvdelen af matchen, og intensiteten var høj.

Max Tjernström kom pludselig afsted på en break-away og køligt udplacerede den unge svensker Seldrup.

Otte mål og masser af underholdning.

Ikke lang tid efter var der atter gang i svingdøren i hjemmeholdets straffeboks.

Med både Boysen og Bryhnisveen siddende ude, kunne udeholdet for en stund sågar stille op i fem mod tre.

Især Bryhnisveen var utilfreds med sin udvisning, og det lignede da også han og modparten fra Esbjerg var lige gode om at udveksle et par slag, men det var altså kun nordmanden, som måtte en tur i straffeboksen.

Herfra kunne han se holdkammeraterne krige og fighte tiden af klokken og også Nicolaj Henriksen hjalp godt til i målet.

Med sytten sekunder tilbage af perioden, lignede det til gengæld en scoring til SønderjyskE, da Alex Lavoie alene med Seldrup sendte skiven ind.

Dommerne havde imidlertid set et par udvisninger væk fra spillet og havde tilsyneladende fløjtet af før Lavoie satte sin scoring. 5-3 til hjemmeholdet i en kamp, der stadig var helt åben.

SønderjyskE holdt hjem

Tredje periode startede med spil i fire mod fire.

Og man var kun lige kommet tilbage til fem mod fem, før sønderjyderne satte endnu en pind ind bag Seldrup.

Offensivt pres gav pote, da Villiam Haag blev spillet fri og med en snedig baghånd for tredje gang denne aften smed gummiskiven ind bag Seldrup i rusen.

Svenskerens hattrick knækkede vestjyderne.

Ganske vist overlevede udeholdet et sønderjysk overtalsspil, men sønderjyderne kontrollerede periodens første ti minutter.

Og selv om Esbjerg midtvejs i perioden gav det et sidste skud og fik lagt et tungt offensivt pres, så sørgede Henriksen i målet og en stålsat sønderjysk defensiv for at hjemmeholdet klarede skærene.

I modsatte ende var Rasmus Lyø tæt på, men som man nærmede sig slutningen, koncentrerede værterne sig om at køre sejren hjem, mens gæsterne mistede fokus.

Vartiainen satte et grimt hit, der sendte William Boysen i omklædningsrummet og gav finnen tidlig fyraften.

Haag havde i det efterfølgende overtal bud efter en fjerde scoring, men ellers virkede det til, sønderjyderne først og fremmest lod tiden arbejde for sig i overtalsspillet.

Her ville Jeff King med et minut igen også være en del af legen, da han lod frustrationerne gå ud over Charlie Combs.

Det sidste minut kunne SønderjyskE derfor spille fem mod tre og lade sig hylde af hjemmepublikummet efter en af sæsonens bedste præstationer.

6-3-sejren udligner kvartfinale-serien og må give et boost til selvtilliden hos et SønderjyskE-hold, der ikke mindst i fem mod fire spillet viste fine takter og generelt leverede overbevisende tres minutter.

En helstøbt holdindsats, hvor Haag med tre scoringer gik forrest, men også Steffen Frank leverede en stor kamp, både offensivt og defensivt.

Hos Esbjerg scorede Andreas Grundtvig nærmest traditionen tro mod SønderjyskE og også Philip Larsen havde flere godd aktioner, men trods en drømmestart på opgøret, var de vestjyske gæster aldrig for alvor tæt på sejr i det andet kvartfinale-opgør.

Men Esbjerg har muligheden for at slå tilbage allerede onsdag aften, hvor vestjyderne byder indenfor til kamp tre.

Odense-direktør kritisk: Spillerne kunne ikke være indsatsen bekendt HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Rungsted-Aalborg