Midtjyderne scorede hele seks gange i midtperioden og vandt med vilde 10-1 over gæsterne og grundspilsvinderne

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 10-1 (2-0, 6-0, 2-1) Herning leverede det ene flotte mål efter det andet da man maltrakterede et modløst Aalborg-hold.  Sejren lød på 10-1 til et hjemmehold der ellers virker mere end slutspilsklar.

Fornemmelsen på isen var om muligt fladere end på pressepladserne da sidste runde i Metal Ligaen skulle færdigspilles. Hverken Kristoffer Astorp eller Julian Jakobsen virkede synderligt motiverede for at skulle spille aftenens kamp.

Kampen var få sekunder gammel da Lasse Bo Knudsen fik en flænge i hovedet efter en tackling af Reid McNeill. Alligevel fik Herning kampens første powerplay, og både Lasse Lassen og Jan Dalecky havde store muligheder.

Det blev dog 1-0 kort efter da Thomas Andersen var hurtigste mand på pucken. Hans pasning endte lige på bladet af Jonne Virtanen, som resolut hamrede pucken ind bag Georg Sørensen.

Det burde være blevet 2-0 kort efter, men Mark MacMillan udnyttede ikke det ellers glimrende forarbejde af Morten Poulsen.

Blue Fox dominerede stort fra start, og rævene havde da også klart mest at spille for.

Som minutterne gik kom Aalborg dog bedre med, og spillede sig også frem til flere afslutninger.

Ledte man efter et klasseeksempel på høj moral, så demonstrerede Herning det på isen. Aalborg spillede fem mod tre i godt halvandet minut, men spillerne smed sig ned i skuddene som gjaldt det sæsonens sidste kamp.

I øvrigt et af de ubesvarede spørgsmål som følge af Covid-19. Kommer sæsonen nogensinde i gang igen?

Brodie Dupont kastede sig i et nyt undertal ligeledes ned og gav næsten en friløber til Jan Dalecky.

Her kom Martin Lefebvre dog lige så glimrende tilbage og løst situationen.

Da Blue Fox igen var fuldtallige flyttede man hurtigt pucken op i Aalborgs zone, og rævene var anderledes skarpe. Georg Sørensen hev den ene redning efter den anden op af hatten, men til sidst måtte han kapitulere, da Jonne Virtanen igen sendte pucken i kassen.

Rævene flåede piraterne

Herning fik chancen i powerplay tidligt i anden periode. Her viste Blue Fox sig anderledes effektive, og Morten Poulsen bragte med et skud fra faceoffcirkelen hjemmeholdet på 3-0.

Lasse Lassen var tæt på hurtigt at øge til 4-0, men denne gang savnede skarpheden.

Aalborg fik for første gang lagt et tungt pres på Herning, og det var glimrende af både Pierre-Olivier Morin og Kristoffer Astorp der henholdsvis battede pucken mod og væk fra mål.

Herning slog i stedet til på ny da Brodie Dupont fintede et slagskud og sendte pucken på bladet af Morten Poulsen der fikst dirigerede pucken i nettet.

Og skulle det vise sig at være sæsonens sidste kamp, så lod Herning til at ville slutte med et brag. Nyt powerplay og denne gang var det Markus Jensen der flækkede pucken op i målhjørnet til 5-0.

Præcis som da Herlev kom under kærlig behandling i fredags øgede Blue Fox til tenniscifre godt  midtvejs i kampen. Morten Poulsen fuldbyrde sit hattrick.

Ny perle fra hjemmeholdet gjorde det til 7-0. Lassen og Brace i en to mod nul, og selvom førsnævnte brændte skuddet fik candieren med en smart pasning alligevel sat Lassen op til scoring.

I øvrigt tydelig jubel hos Lassen der ikke havde fundet netmaskerne siden januar.

Hjemmeholdet fortsatte med at blokke skud trods den store føring. Både Rasmus Nielsen og Sean Flanagan kan sandsynligvis fremvise blå mærker efter kampen.

I undertal gjorde Blue Fox det så til uhørte 8-0. Thomas Andersen strøg alene igennem og lagde pucken mellem benene på indskiftede Jesper Wulff.

En frustreret Martin Højbjerg tacklede hensynsløst Daniel Nielsen ind i banden. Kaptajnen slap dog uskadt, og Højbjerg måtte sidde ude i 2 plus 10 minutter.

Gestus fra Cooper

Albert Adamsen fik den sidste periode mellem stængerne. Skudstatistikken var paradoksalt nok næsten lige.

Der var generelt ikke meget der fremstod normalt i aftenens tv-kamp.

Pirates var heller ikke sene til at teste den nye keeper, og han var ikke uheldig da pucken prellede af på stolpen.

Herefter fulgte et par minutter uden den store action. Aalborg forsøgte ganske vist at rejse sig en smule, mens Herning lod til at være tilfredse med aftenens udfald.

Felix Scheel fik sendt pucken i nettet via Adamsen til en kærkommen reducering efter godt otte minutter.

En af kampens store spillere, Brodie Dupont, gjorde fint brug af proptrækkerfinten og svarede således hurtigt tilbage på måltavlen.

Fødselsdagsbarnet skulle selvfølgelig også på tavlen, og det kom han så også. Fræk pasning fra Cam Brace, og Jan Dalecky satte flot pucken op i målhjørnet. 10-1 til Herning.

Albert Adamsen fik et jubelbrøl med fra sine medspillere da han reddede et straffeslag fra Sebastian Brinkmann.

SønderjyskE's Mads Lund stopper karrieren SønderjyskE tog seks på stribe mod Esbjerg