En lynstart skulle der til, og Herning havde ingen problemer i VojensSønd

SønderjyskE-Herning Blue Fox 2-6 (0-3,0-2,2-1) To hold uden kampform tørnede sammen i en ny-klassiker i Vojens fredag aften.

Og lad det være sagt med det samme. Kampen blev aldrig nogen stor spillemæssig oplevelse og spændende blev den heller ikke.

SønderjyskE uden seks stamspillere blev sat på plads af et Herning hold uden et par profiler, men med en langt bredere trup.

Fra starten var det ikke nemt at se, at gæsterne havde ligget stille i næsten en måned.

Bare 33 sekunder gik der, før Cam Brace bragte udeholdet i front.

Patrick Galbraith var chanceløs i den sekvens, men det var han bestemt ikke et par minutter senere, hvor han fumlede rundt og forærede Brodie Dupont 2-0-målet.

Herefter kom hjemmeholdet og havde fine tilbud til Mike Little og i overtal til Yannick Vedel.

Det blev dog ved lige ved og næsten for sønderjyderne og det lignede 0-2 til pausen.

Men endnu retur fra Galbraith på en ufarlig afslutning gjorde det let for Cam Brace at trykke pucken ind til 0-3 bare 25 sekunder før pausen. Det lignede allerede på det tidspunkt en sikker Herning-sejr og den tendens blev forstærket i anden periode.

Patrick Galbraith har haft en hård sæson og de to fejl i første periode understregede, at Nicolaj Henriksen – hvis han er frisk – ligner førstemanden hos SønderjyskE, når den afgørende fase af sæsonen går i gang inden længe.

Anden periode vil ikke gå over i historien som den mest velspillede.

SønderjyskE kunne skrive endnu spiller af holdkortet, da William Boysen måtte udgå.

Herning bød ikke ind med mere end nødvendigt. De virkede til at være i kontrol.

Det første kvarter af perioden var tæt på begivenhedsløs.

Hjemmeholdet har denne sæson været hårdt ramt af skader og måske hænger der en forbandelse over arenaen, for i aften blev selv en af kampens to hoveddommere skadet.

Med tre minutter tilbage måtte Niclas Lundsgaard skøjte i omklædningsrummet efter at være kommet i klemme i kampens hede.

Kort efter gik midtjyderne chancen i overtal og bare fem sekunder skulle Mathias Bau bruge til at øge til 4-0.

Og minsandten om ikke Brodie Dupont gjorde ondt værre for SønderjyskE med et minut til pausen. Fornemt forarbejde af Cam Brace, sluttede Dupont af efter fortjeneste, 5-0 efter fyrre minutter og en flok modløse sønderjyder skøjtede til pause.

Hjemmeholdet fik hanket lidt op i sig selv i kampens sidste tyve minutter.

En køn forestilling blev det dog aldrig, nok meget naturligt med udgangspunket før tredje periode.

Det skulle dog blive værre endnu for hjemmeholdet, inden de fik lidt af æren tilbage.

For kort efter udløbet af Daniel Kønigs udvisning fik gæsterne alt for let spil i værternes zone og Markus Jensen uddelte “æg” til hjemmeholdet, 6-0.

Der gik imidlertid blot 19 sekunder før SønderjyskE for første gang denne aften fik antydningen af et smil om munden.

Fint forarbejde af Cam Brown fik løn efter fortjeneste, da Yannik Vedel hamrede pucken ind bag en chanceløs Simon Nielsen.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage uden den store røde tråd fra nogen af holdene.

Hjemmeholdet fik hevet den lille sejr i kampen hjem, at de trods alt vandt sidste periode 2-1.

Det gjorde de, da Yannik Vedel puffede gummiskiven efter oplæg fra Anders Biel.

Reduceringen kunne dog ikke rokke ved tre velfortjente point til Herning, der uden at overanstrenge sig hev sejren i land, mens sneen dalede ned over Frøs Arena.

Det var ikke mange skift Mads Christensen fik hos gæsterne, men ellers viste de sig frem i fik kampform.

Ikke mindst Cam Brace var i hopla, men også Brodie Dupont og Morten Poulsen samt Mathias Bau satte et stærkt aftryk hos midtjyderne.

Hos SønderjyskE må der være dybe panderynker.

Syv spillere ude og moralen, trods et par opløftende resultater omkring årsskiftet, haltende, så bliver det noget af en opgave for Kim Lykkeskov og Mario Simioni, der iøvrigt har kontrakt udløb efter denne sæson, at få selvtillid og moral banken ind i truppen før de to næste kampe søndag og tirsdag.

COVID19-smitte: Kampen mellem Frederikshavn og Rødovre aflyses White Hawks tog tre fortjente point i Hørsholm