Herning fortsætter med at æde sig ind på Aalborg i Metal Ligaen. Denne aften scorede man igen seks mål og Mac Carruth noterede sig for et shutout.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 6-0 (0-0)(1-0)(5-0)

Morten Poulsen var officielt tilbage på is for Herning til aftenens kamp, dog med begrænset spilletid, hvor førerholdet fra Aalborg Pirates var på besøg. Gæsterne manglede ligeledes et par spillere til topopgøret på Kvik Hockey Arena.

Blue Fox startede umiddelbart bedst ud og fik også testet George Sørensen tidligt. Aalborg fik ej heller en dårlig start på kampen hvor landsholdsspilleren Anders Koch var tæt på at give Pirates føringen.

Den største chance tilfaldt Andris Dzerins, der blev spillet alene igennem af Mathias Bau, men igen var Sørensen stærk inde på stregen og han reddede også returen som Victor Cubars var først over.

Det blev en lige så tæt og taktisk forestilling, som de fleste havde ventet og de to hold lukkede godt ned for hinanden. Det gav ikke mange chancer for publikum at varme sig på, men der var god fysik og fart i opgøret.

Patrick Björkstrand fik gæsternes suverænt største chance da han blev spillet fri midt i slottet. Han fik et rent træf på pucken men måtte alligevel se sig slået af refleksen fra Mac Carruth inde i værternes mål.

Andris Dzerins var til gengæld manden med chancerne for Herning, og han var alene igennem endnu engang i første periode. Samme taktik fra letten, men også samme resultat.

Kampens første udvisning satte punktum for de første 20 minutter og betød at Aalborg altså startede anden periode ud i powerplay.

Herning tog føringen

Herning red stormen af hvor det kun blev til en afslutning fra Calder Brooks og så tog Mathias Bau ellers fat. Først spillede han Cubars fri til skud og bagefter det samme med Dzerins, men de blev begge afvist af Sørensen.

Et koks i udskiftningen gav Aalborg en tre mod en situation og her savnede piraterne den vanlige kynisme. Chancen løb ud i sandet og kort efter fik man sin første udvisning i kampen.

Herning nåede aldrig at få stillet op, før en høj stok kostede Andris Dzerins fire minutter i straffeboksen. Gæsterne var dog uskarpe i både pasninger og afslutninger, og derfor forblev stillingen 0-0 da kampen rundede midtvejsmærket.

Det blev Blue Fox, der åbnede scoringen efter kampen var gledet ind i en mindre stillingskrig. Lukas Bang tog chancen fra distancen og pucken så tage en Aalborg-stav på vejen for derefter at snyde Sørensen i målet.

En batalje ved banden gav to udvisninger til Herning og en enkelt til Aalborg. Det gav hånlige klap med staven fra Herning-bænken, der tilsyneladende havde mistet tålmodigheden med dommerkvartetten.

Brett Thompson og Calder Brooks havde begge bud efter endnu en scoring inden pausen, men målet fra Bang stod fortsat som det eneste inden tredje periode.

Midtjysk målshow

Herning fik mulighed for at spille i powerplay, da Thomas Andersen røg ud for en umiddelbart ren hoftetackling, og hjemmeholdet var andeledes effektive i denne disciplin.

Jesper Thörnberg var ikke overraskende manden der blev sat op til afslutning, men i stedet for den sædvanlige first-timer trak han Sørensen til sig inden han sendte pucken i mål via den fjerne stolpe.

Herning fortsatte ufortrødent og var igennem det meste af kampen lige en tand skarpere end topholdet. Jesper Thörnberg blev igen sat op men valgte pasningen på tværs til Mathias From, der næsten ikke kunne undgå at score. 3-0 til Blue Fox.

Magnus Carlsen gled kort efter alene igennem og nødbremsen blev trukket fra gæsterne. Carlsen fik selv lov at eksekvere og det gjorde han sikkert, da han med et kort aftræk sendte pucken ind bag Sørensen.

Ondt blev værre for Aalborg der igen blev straffet af Hernings powerplay. Mathias Bau sendte et håndledsskud afsted og så kunne Dzerins omsider lykkes med at passere Sørensen.

Matt Salhany var tæt på en reducering, da hans skud prellede rent af på stolpen, og gæsterne måtte i stedet se Blue Fox øge i powerplay på ny. Mathias From var manden med aftrækkeren og dermed 6-0 til Herning.

Gæsterne fik lov at slutte af i powerplay men skøjtede formentligt fra isen med en følelse af at have tabt unødvendigt stort til de nærmeste konkurrenter i Metal Ligaen.

GOALSHOW: Herning-Aalborg VICTOR GADE er tilbage i Herlev Eagles-trøjen