Midtjyderne slog de evige rivaler - Daniel K. Nielsen blev matchvinder

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) Blue Fox kæmpede sig til tre flotte point efter en ultratæt kamp på Kvik Hockey Arena. Kampbilledet kunne man have spået på forhånd, for det blev som vanligt tæt, intenst og dramatisk mellem Herning og SønderjyskE. Rævenes kaptajn blev matchvinder og leder stadig den jyske hede.

Tidligt powerplay til SønderjyskE, og fin puckomgang fra gæsterne der først mistede pucken da der resterede små 30 sekunder af udvisningen til Herning.

Simon Nielsen blev dog aldrig for alvor testet, men det gjorde Nicolaj Henriksen til gengæld kort efter. Kristoffer Astorp afsluttede af to omgange tæt under mål, men også fin start på opgøret for ham.

Jakob Jessen med ekstra istid denne aften i fraværet af Sean Flanagan, men ellers kunne begge hold rulle på med fire kæder på trods manglen på et profiler i angrebet begge veje. 

Tænding hos begge hold, og ligeledes på lægterne da månedens spiller i Blue Fox, Lasse Lassen, blev revet omkuld uden fløjten lød.

Begge hold med offervilje og stor koncentration, og derfor ganske få chancer i første periode.

Indbyrdes respekt og taktisk velforberedt må være nøgleordene for de første 20 minutter, som groft sagt ikke kastede en eneste målchance af sig.

Gæsterne med flest lige ved og næsten, og Astorp med periodens bedste forsøg for Herning.

Mål og fortsat jævnbyrdig

Jonne Virtanen er sjældent i afslutterens rolle blandt kædekammeraterne Lassen og Brace, men han sendte første afslutning mod mål i anden periode. Skuddet gik dog forbi Henriksens mål.

Stor chance til gæsternes offensive back Mike Little. Han kunne trække langt ind mod Nielsen og afslutte, men Nielsen pillede både det første forsøg og skuddet på returen.

Blue Fox skulle dog blive første hold på måltavlen. Mark MacMillan tog sagen i egen hånd og skar forbi sin oppasser, ind foran Henriksen, lagde pucken i mål og sluttede af med en flyvetur hen over isen.

1-0 til Herning efter en fremragende solotur af canadieren.

Frederik Bjerrum var tæt på at sørge for udligningen kort efter, og Simon Nielsen kunne kun halvklare, men heldigt for ham strøg pucken forbi mål.

I stedet kunne Herning øge til 2-0. Lidt tilfældigt fik Kristoffer Astorp fat i pucken, og først med sit andet forsøg klappede han pucken mellem benene på Henriksen.

Herning fik tilkæmpet sig deres første powerplay, men her lod spillet meget tilbage at ønske.

Efterfølgende lagde gæsterne et massivt tryk på rævene, og til sidst gav det også pote for de lyseblå.

Oliver Gatz kunne afslutte et længere angreb med et skud fra blå linje, og pucken susede op i det lange hjørne. Ganske nydelig reducering til 1-2.

Ny stor chance til SønderjyskE efter en brøler af Dmitri Kostromitin, men tilbagevendte Rene Holm formåede ikke at tage vare på den store chance.

Dramatik til det sidste

Herning skulle overleve godt et halvt minut i undertal før man kunne tage rigtigt fat på tredje periode.

SønderjyskE stadig jagtende efter udligningen, og Blue Fox en smule mere påpasselig.

Jan Dalecky valgte pasningen i stedet for Hernings første forsøg i perioden, men Morten Poulsen sneg et skud forbi den nærmeste stolpe kort efter.

Morten Poulsen blev i det hele taget mere toneangivende på dette tidspunkt af kampen, og efter at have snøret en modstander serverede han pucken for Nicolai Weichel, som dog sendte pucken i brystet på Henriksen.

Flere gode muligheder til Herning, som investerede hårdt i offensiven i jagten på at forsvare føringen. Pucken blev lagt dybt og man fik afsluttet sin angreb med skud på mål.

Phil Lane nedlagde Daniel K. Nielsen, og kampen vippede nu for alvor på en knivsæg. En Herning-scoring her kunne meget vel vise sig afgørende.

Mark MacMillan var tæt på at sende hovedparten af publikum i ekstase med en fræk afslutning, men Henriksen viste klasse i målet og fik afværget.

SønderjyskE havde svært ved at lægge samme tryk på hjemmeholdet som tidligere, og til sidst gik det galt for gæsterne.

Daniel K. Nielsen gik køkkenvejen rundt om målet, og fra en umulig vinkel kunne han via ryggen på Henriksen se sin afslutning ende i nettet. 3-1 til Blue Fox og naturligvis rigtig god stemning på lægterne.

Jakob Wittendorf fik en kæmpe chance for at skabe fornyet spænding i kampen, og Simon Nielsen måtte hive sin vigtigste redning op af hatten.

Reduceringen kom alligevel til gæsterne. Christian Silfver afsluttede i høj fart mod det lange hjørne, og den puck vil Nielsen ærgre sig over efterfølgende.

Dermed var der lagt op til en dramatisk og uhyre spændende afslutning på kampen. Gæsterne fik dog først hevet Henriksen ud med 30 sekunder tilbage, og det sidste tryk udeblev således. Herning holder altså pause på 2. pladsen i Metal Ligaen.


Frederikshavn sikrede sig endnu en festdag: 5-4-sejr over Aalborg efter straffe METAL LIGAEN TV: Simon Fredriksson efter Metal Cup-semifinalen