White Hawks-sejr betyder en gentagelse af sidste sæsons Metal Cup-finale

Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks 4-5 (1-1,2-2,1-1) 0-0,0-1 Frederikshavn White Hawks spiller Metal Cup-finale i morgen. Det blev en realitet sent denne fredag, hvor frederikshavnerne vandt, hvor de allerhelst vil vinde: På udebane hos rivalerne fra Aalborg.

Nøjagtig som tidligere i eftermiddag måtte vi ud i straffeslag, før kampen var afgjort og duellen mellem Galansky og Sørensen blev vundet af tjekken med Nikolaj Krag-Christensen som eneste målscorer foran 5000 tilskuere i Aalborg.

Det hele begyndte med en forfærdelig start for Kyle Hope som ny mand i dansk ishockey. To minutter og 22 sekunder inde i sin kontrakt med Frederikshavn måtte canadieren ud i 2+10 minutter for boarding og gæsterne fra Vendsyssel blev straks sat under pres i en hidsig start på den anden semifinale i Bentax Isarena denne fredag.

Lige fra start føg det med tacklinger og hidsige nærkampe, og netop da gæsterne havde overlevet to minutter i undertal, scorede Aalborg alligevel det første mål.

Pierre-Olivier Morin stod helt fri foran mål. Det læste Thomas Spelling, der fandt canadieren med en præcis pasning.

Morin fik to forsøg til at sætte 1-0’eren. Galansky parerede den første, var chanceløs på returen, naturligvis.

Dane Fox forsøgte at svare igen halvvejs i perioden. Et stærkt rush og et godt flæns af et skud var lige ved at smutte over skulderen på George Sørensen.

I den anden ende brændte Kirill Kabanov sæsonens chance, da Jeppe Jul Korsgaard fandt sin russiske makker inde foran mål. Kabanov havde tomt mål, Galansky var væk, russeren skød i sidenettet.

I stedet fik gæsterne udlignet.

Dane Fox brød et sjusket opspil på hjemmeholdets blå linje og stillede om i en fart. Canadieren fandt Aleksander Bumagin med en tværpasning, og russeren kvitterede med en konsekvent afslutning.

Frederikshavn var tjekket ind i Metal Final4-semifinalen for alvor og anført af topkæden med Bumagin, Fox og Frederiksen spillede gæsterne faktisk bundsolidt frem mod første pause.

Sørensen i Aalborg-målet blev udfordret et par gange, men også Galansky måtte ud med skinnen, da Tim Davison skød fra blå linje og var lige ved at passere tjekken.

1-1 efter 20 minutter i en suveræn kulisse i Aalborg.

Gæsterne jublede godt tre minutter inde i anden periode.

Igen var Bumagin, Fox og Frederiksen helt oppe og forstyrre Aalborg-forsvaret, og da Frederiksen fik fat i den, fandt han Bumagin.

Russeren hamrede pucken op i nettaget fra en spids vinkel.

Helt uventet for Sørensen og en total klasseaktion af Bumagin, der igen understregede sin status som en af Metal Ligaens bedste individualister.

To minutter senere var Christopher Frederiksen igen på spil med hårdt arbejde bag Aalborg-målet.

Han fandt Dane Fox, der hurtigt spillede videre til Nikolaj Krag-Christensen, der førstegangs-hamrede pucken ind. Pludselig 3-1 til gæsterne og ekstase i Frederikshavn-afsnittet.

Sikke en udvikling.

Frederikshavn havde kontrol som anden periode skred frem.

Stod godt i banen og gjorde ansats til kontrastød. Pierre-Olivier Morin og Dane Fox havde et par bataljer.

Gæsternes kontrol stoppede, da Aalborg fik reduceret med fem minutter tilbage af perioden. Julian Jakobsen vandt en faceoff, Martin Højbjerg cyklede omkring mål og fandt brormand Mikkel helt umarkeret foran mål.

2-3-målet satte et tungt Aalborg-pres i gang, og kulminationen var udligningen med 55 sekunder til pause. Efter to-tre forsøg fik Kirill Kabanov til sidst staven på en løs puck og udlignede til 3-3. Nu var ekstasen på Aalborg-publikummets side.

Slutperioden begyndte mere disciplineret og lidt mere forsigtigt fra begge hold.

Intensiteten var dog stadig til at skære i, og det var gæsterne, der kunne juble først, da Søren Nielsen godt halvvejs kom af sted på højre kant.

Han kiksede sin afslutning, så pucken langsomt gled af sted. Sørensen havde på ingen måde forventet den udvikling og fik kun lige skinnen på. Nielsen fik returen serveret og satte den i tomt mål til 4-3 Frederikshavn.

Kort efter plukkede Galansky et forsøg fra Morin, der var helt blank foran mål. Forsøget endte i Galanskys griber.

Dramaet totalt i Aalborg, hvor hjemmeholdet fik betalt tilbage i held og lykke, da Tim Davisons skud ramte både med- og modspillere på vej ind og endte med at trille ind bag en sagesløs Galansky. 4-4.

Det var ganske enkelt en vild kamp. Det hele endte i overtid.

Thomas Spelling listede omkring og var tæt på at afgøre. Nikolaj Krag-Christensen drønede på stolpen. Galansky reddede med det yderste af skulderen på Morin, og det hele var til tider ved at koge over.

Felix Scheel nåede at stoppe et Frederikshavn-kontra med et par sekunder igen, og så måtte man ud i straffeslag, hvor kamphanerne Morin og Fox begge brændte. Det samme gjorde Thomas Spelling, inden Nikolaj Krag-Christensen åbnede ballet ved at sætte den til højre for Sørensen.

Og da Galansky blokerede Mikkel Højbjergs forsøg vandt Frederikshavn.

Gæsterne jublede i Aalborg-enden og blev badet i øl.

Det kunne White Hawks-spillerne leve med denne aften efter sæsonens vel nok bedste ishockeykamp i Metal Liga- og Metal Cup-regi.

I morgen spiller Frederikshavn igen efter en den første titel siden pokalsejren i 2003. Nøjagtig som sidste sæson er Rungsted Seier Capital forhindringen.

METAL LIGAEN TV: SØREN NIELSEN efter sejren over Aalborg Herning vandt ultratæt opgør om andenpladsen