Herning var klart bedst over 60 minutter og hjemtog således en fuldt fortjent sejr, da de fredag aften gæstede Esbjerg. Morten Poulsen var med to scoringer og en assist blandt kampens mest toneangivende spillere

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 2–5 (0-1, 1-1, 1-3) Esbjerg tog fredag aften imod de midtjyske lokalrivaler fra Herning hjemme I Granly Hockey Arena. Kampen var den femte mellem de to mandskaber i indeværende sæson og det var værterne der havde revanche til gode, da Herning har sejret i de seneste to indbyrdes opgør.

Til aftenens kamp stillede Herning uden Miska Humaloja, mens Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen og Henrik Mærsk Clausen.

Målmandsduellen stod mellem Emil Kruse og Thomas Lillie.

Herning i teten i åbningsperioden

Kampen fik en tempofyldt åbning, hvor begge mandskaber havde god fart i både skøjter pasninger. Esbjerg fik tidligt etableret et pres i gæsternes zone, men ellers sad man tilbage med et indtryk af, at gæsterne var en tand bedre end værterne i de første 20 minutter.

Selvom spillet til tider var glimrende, så var det dog småt med åbne målchancer i åbningsperiodens indledning. Sune Hjulmands halve friløber efter seks minutter var blandt de få muligheder, som var værd at fremhæve, uden at Esbjerg-kaptajnens afslutning dog kunne betegnes som decideret vellykket.

Mathias Bau og Markus Jensen fik budt ind med et par forsøg for gæsterne, lige inden man nærmede sig periodens halvvejsmærke, men Lillie tog her fra i målet. Det gjorde han til gengæld ikke i det 10. minut, da Morten Poulsen sendte et relativt harmløst skud af sted fra blue line, som fik lov til at gå hele vejen. Herning havde dermed bragt sig på 0-1 og Lillie græmmede sig gevaldigt i målet. Dén ville han gerne have gjort mere ved.

Midtjyderne fik kampens første power play-mulighed efter 14 minutters spil, da Jeff King måtte til afkøling for en tripping. Men trods det ventede Herning-overtag i overtallet der fulgte i kølvandet på udvisningen til Esbjerg-backen, så udeblev det helt store målchancer til gæsterne.

Stor var chancen til gengæld til Craig Puffer i det 16. minut. Den lille amerikaner modtog pucken i helt fri position foran Emil Kruses mål. Desværre for Esbjerg, så modtog Puffer pucken med ryggen mod mål, hvilket gav svære betingelser for at få sendt en kvalificeret afslutning af sted mod mål. Status efter åbningsperioden var derfor fortsat 0-1 på tavlen.

Perle og dommedagshug gav fornem underholdning

Gæsternes Lukas Bang indkasserede en udvisning mod første periodes slutning og Esbjerg kunne dermed starte anden periode i overtal. Her fandt vestjyderne dog aldrig rigtigt for alvor fandt melodien.

Tilbage i spil fem mod fem var Herning klart mest toneangivende, og gæsterne dominerede da også stort i lange sekvenser. Både Morten Poulsen og Mathias Bau skabte flere gange ravage i hjemmeholdets zone, hvor de var en evig kilde til uro.

Esbjerg fik sig vel først rigtigt etableret i gæsternes zone efter otte minutters spil og det fremprovokerede en udvisning til Mathias Bau for tripping.

I dette power play var vestjyderne betydeligt bedre kørende. Både Craig Puffer og Grayson Downing fik budt ind med store chancer, inden Jeff King endeligt fik prikket hul på Emil Kruse i målet. Og hvilket mål; King leverede en sand perle, da han fra egen banehalvdel tog hele turen fremover isen, afdriblede et par Herning-spillere og til sidst lagde pucken køligt ind under Kruse til 1-1.

Glæden i Esbjerg-lejren varede dog kun i fem minutter, da Herning genetablerede føringen på et dommedagshug af Joachim Linnet, der ved udkanten af faceoff-cirklen blev sat op til afslutning af Peter Eg Larsen. Fremragende skud af Linnet, der via overliggeren bragede pucken i kassen til 1-2, som var stillingen efter 40 minutter.

Herning trak fra og hentede overbevisende sejr

Esbjerg lynstartede i tredje periode, der kun var 14 sekunder gammel, da Søren Nielsen og Kale Kabashian i fællesskab splittede gæsternes defensiv fuldstændigt og spillede Andreas Grundtvig helt fri foran kassen, hvor han ubesværet sendte pucken i det tomme mål til 2-2.

En udvisning til Valdemar Ahlberg sendte Herning i power play og her slog gæsterne til. Jarkko Malinen sendte et fornemt slagskud i kassen fra distancen, og efter en videogennemgang blev scoringen godkendt. Herning var dermed foran med 2-3.

Esbjerg satte nu ind med et helhjertet forsøg på en slutspurt og omkring det 7.-8. minut pressede vestjyderne gevaldigt på. Den ene puck efter den anden fløj om ørerne på Kruse, men Herning red stormen af og slap med skrækken.

Efter 11 minutter slog Jarkko Malinen til igen, da han i en presset situation fik afsluttet fra udkanten af slottet. Skuddet fik lov til at gå ind ved nærmeste stolpe og det lignede unægtelig et forsøg, som Lillie burde have taget sig af.

Herfra arbejdede Herning solidt og gav Esbjerg svære arbejdsbetingelser. Derfor var Esbjergs eneste og sidste håb om et comeback den mulighed der opstod, da gæsternes Thomas Andersen tog en udvisning for holding med 2:38 tilbage på uret.

Jason Jaspers tog en timeout og Esbjerg satsede efterfølgende og spillede seks mod fire. Der gik dog ikke lang tid, før Morten Poulsen med sit andet mål i kampen lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål. Herning kunne dermed rejse hjem med en sejr på 2-5 og den kunne der intet indvendes imod.


VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Herning White Hawks vandt aftenens kamp for fansene