Det var fansenes aften i Nordjyske Bank Arena, hvor spillerne kvitterede med en sikker sejr over bundholdet Rødovre.

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 6-2 (3-1, 2-0, 1-1)

Frederikshavn tog en forventet sejr over bundholdet Rødovre, da holdet vandt ”Fansenes kamp 2022” i Nordjyske Bank Arena. Den engagerede fanklub, White Hawks Hvide Hær, havde til lejligheden fået designet spillertrøjerne til opgøret, og det kvitterede spillerne med en sejr til de trofaste supportere, der har stået så meget igennem de seneste to år, med flere kampe helt uden dem på lægterne. Sejren kunne der ikke pilles ved, og vendelboerne kravler op på tredjepladsen i Metal Ligaen.

Det var noget af en ramasjang begyndelse vi fik på opgøret, med tre scoringer på fem minutter. Rødovres Jonatan Nielsen tog en udvisning efter blot 14 sekunder, og det gav vendelboerne momentum fra starten af. Powerplayet udløste ikke scoring, men høgene fortsatte ufortrødent, og den svenske kæmpe Niklas Pavel sendte et slagskud ind i netmaskerne bag Saikkonen.

Bare 17 sekunder senere kunne fansene igen juble over deres helte på isen, da Sebastian Brinkman hamrede pucken i kassen. Gæsterne fumlede lidt med pucken og fik den ikke slået ud af zonen, og så stod høgenes forward fri og klar til at hugge til. 2-0 til vendelboerne, og fansenes egen kamp var godt i gang.

Nu kunne man fristes til at tro, at et bundhold som Rødovre, med en lang bustur i benene, ville give op inden kampen nærmest var begyndt, men Sundquist tropper gav god modstand i perioden. Efter godt fem minutter var Brady Vail klar foran Seldrup. Han svigtede ikke, og gav gæsterne nyt håb.

De havde da bestemt også muligheder efterfølgende, men det var et hjemmehold i teten, trods fraværet af de to stærke profiler, Mark McNeill og Jesper Jensen.

Derfor var det heller ikke ufortjent at White Hawks efter knap et kvarters ishockey kunne bringe sig foran med to kasser for anden gang i opgøret. Finske Eemeli Räsänen hamrede pucken mod mål, og lidt trafik foran, spærrede udsynet hos Saikkonen, så den sejlede hele vejen op i målhjørnet. Endnu en gang jubel i Nordjyske Bank Arena, hvor fansene havde en god fest, til trods for det udelukkende var et siddende publikum.

Aftenens gæster var ikke inviteret med til festen, og det stod da også hurtigt klart at Rødovre ikke havde nogen chance i den nordligste skøjtehal i Danmark. Frederikshavn var mest i puckbesiddelse, og chancerne var større nede ved Saikkonen, end de var hos Seldrup. Den nye Rødovre keeper havde nok at se til, og blev passeret endnu en gang fem minutter inde i midterperioden, da Mads Larsen fyrede kanonen af. Hvorvidt Bumagin rørte den puck på vej ind var svært at se, men i første omgang blev russeren noteret scoringen på kamprapporten. Scoringen faldt i powerplay.

Otte minutter senere blev det 5-1, da Nikolaj Krag blev spillet flot op af Bumagin og Mads Larsen. Han svigtede ikke, og kunne notere sig en scoring mod sin barndomsklub. Perfekt scoring af Krag, der lagde pucken under en mere og mere prisgivet Saikkonen, der har fået sin sag for i sin korte tid i Rødovre.

Tredje periode var ikke nogen opløftende oplevelse. Spillet blev mere rodet, og begge hold havde indstillet sig på at pointene allerede var fordelt. Thomas Søndergaard havde en styring på stangen for hjemmeholdet, inden Jonathan Brinkman kunne notere familiedystens anden scoring i aften, så den del stod uafgjort. 5-2 i Nordjyske Bank Arena med 12 minutter igen.

Rødovre var kort efter et stolpeskud fra yderligere reducering, og Jari Pasanen kunne ikke være tilfreds med det han så fra sine spillere. De glemte at spille ishockey, trak sig længere tilbage på banen, og svigtede flere gange markeringerne.

Det forhindrede dem dog ikke i at bringe sig foran 6-2, da Eemeli Räsänen sendte pucken mod mål. Saikkonen så ikke godt ud, men speakeren annoncerede Oliver Anker som målscorer, så måske den finske ankermand i Rødovre buret alligevel var undskyldt, hvis den blev rettet af inde foran. Det var svært at se, og tv billederne gav i første omgang heller ikke et billede på hvem der var målscorer.

Fansene var ligeglade, for de fik deres mål (der blev aftenens sidste) og deres sejr til de hvide. Trøjerne bliver nu sat til salg på auktion, og mon ikke fanklubbens flotte initiativ bliver en årlig tilbagevendende begivenhed?

Herning vendte momentum og slog Esbjerg 5-2 i Granly Hockey Arena OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls