Hjemmeholdet fik hul på en stærkt spillende Seldrup i tredje periode

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

Det var et ganske decimeret mandsskab der på "Black Friday" lagde vejen forbi Kvik Hockey Arena. Esbjerg var således uden en hel håndfuld spillere, mens hjemmeholdet fra Herning blot manglede Victor Cubars.

Publikum blev budt på en afvekslende start på opgøret hvor ingen af holdene kunne påberåbe sig at have fået den bedste start. Csenad Erderly havde til gengæld kampens første chance som Mac Carruth dog tog sig af.

Gæsterne skulle også bringe sig i front da Jeff King trykkede første gang til pasningen nede fra baglinjen, og Carruth kunne ikke stille meget op inde i målet.

Herning var tæt på at slå tilbage kort efter, da både Andris Dzerins og Frederik Brændgaard var nærgående. Flere pucktab i egen zone gav også Cam Brown to gode chancer og Mathias Seldrup var for alvor ved at være skudt varm.

Esbjerg trak lidt senere en udvisning og Hernings brandvarme powerplay kunne første gang gå i aktion. Det var dog Energy, der i stedet fik en gigantisk chance, hvor Andreas Grundtvig burde have fordoblet gæsternes føring. Stærk redning fra Carruth inde på stregen.

Mathias From diskede op med lækre detaljer da han drev gæk med Grayson Downing, og i det efterfølgende powerplay fortsatte Seldrup med at levere. Dermed kunne Esbjerg altså skøjte til pause foran med en enkelt scoring.

Seldrup viste storspil

Skuddene hed 19-6 i Hernings favør men måltavlen viste, at det alligevel var Blue Fox der måtte ud og jagte. Værterne fortsatte dog også ufortrødent, men savnede skarphed i både pasninger og afslutninger.

Endnu et frækt træk fra Mathias From gav ham en god chance tæt under mål, men Seldrup lod sig ikke uden videre passere.

Christian Mieritz måtte trække i nødbreTmsen, da Brandon Magee slap alene igennem, og Josh Winquist blev sat til at eksekvere. Han missede sit træk men formåede alligevel med et frækt lob at liste pucken i mål. Vanvittig scoring og nu 2-0 til Esbjerg.

Det gik ikke just Hernings vej, men så vendte marginalerne pludseligt. Brett Thompson havde næsten frit skud midt i slottet, og via en Esbjerg-stav strøg pucken i en blød bue over en prisgivet Seldrup.

Et stærkt drive af unge Tobias Ebener var tæt på at udløse en ny scoring til gæsterne, men Carruth fik samlet benene i tide og lukket hullet.

Herning sad dog fortsat på spillet og var også holdet med de fleste chancer, men Seldrup fortsatte ligeledes og hev en ny stor redning frem på From.

Man kunne da også høre tilråbene nede fra gæsternes fanafsnit der sendte fortjente hyldestsalver ned mod deres målmand. Han lignede inden tredje periode også man of the match.

Herning fandt vejen

Herning fik tidligt i tredje periode omsider rigtigt hul på Seldrup. Mathias From var arkitekten og i afslutterens rolle var det, næsten som en selvfølge, Jesper Thörnberg der kunne set sit skud ramme netmaskerne.

Nu var det helt lige mellem de to hold og spørgsmålet var nu, hvem der ville investere mest i jagten på de tre point.

Cam Brown havde endnu en stor chance efter en opspilsfejl fra gæsterne, men det har været svært for amerikaneren at finde vejen til målet i Herning-trøjen.

Med 10 minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Esbjerg en ny udvisning, og der skulle faktisk gå over ét minut før Blue Fox mistede pucken og igen stillede op i powerplay.

Denne gang lykkedes det også for midtjyderne, da det omsider lykkedes Cam Brown at styre pasningen fra Bau i nettet. 0-2 blev altså vendt til 3-2.

Josh Winquist havde en god chance for at sætte udligningen og afslutningen mod krydset så ud til at gå hele vejen indtil Carruth fik løftet skulderen og afværget.

Tiden nærmede sig det punkt hvor cheftræner Jaspers skulle spille sin sidste hånd. Time-out og Seldrup på bænken i en sidste satsning med over ét minut tilbage.

Det endte dog med at From kunne skøjte fra alt og alle inden han slog pucken i det tomme mål. Dermed vandt Herning altså med 4-2.