Midtjyderne scorede fem mål i første periode og lukkede reelt kampen på 20 minutter

Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 4-6 (1-5, 0-1, 3-0) Herning havde tabt de seneste fire kampe mod Pirates i denne sæson med samlet 2-17. Det må man sige, at de fik revanche for i 1. periode, der grundlagde gæsternes 6-4-sejr i Bentax Isarena i aften.

Til aftenens kamp var der flere comebacks og en debutant for Pirates, da Pierre-Olivier Morin, Mikkel Højbjerg og Daniel Madsen var blevet deres skader kvit, så det kun var Martin Højbjerg og Martin Lefebvre, der var ude med skader, mens papirerne på Ben Duffy endnu ikke var klar. Derudover var der også debut til Cody Donaghey, der kom til Aalborg omkring nytår fra Odense Bulldogs.

Hos Herning var det samme hold, der havde besejret Odense Bulldogs i seneste kamp, så Herning kom uden backs Daniel K. Nielsen og Reid McNeill samt forward Peter Eg Larsen.

Herning chokstartede

Efter de første tyve minutter var Herning foran med 5-1, og Herning udnyttede de chancer, som de kom frem til, mens Aalborg havde problemer med at komme frem til de store chancer foran Simon Nielsen.

Efter bare et lille minut, så var Herning foran, da Cameron Brace blev spillet helt fri ved bagerste stolpe i powerplay, da Lasse Bo Knudsen havde trippet Mathias Bau Hansen og sikkert bragt Herning foran.

Aalborg fik muligheden i powerplay, men et par gode muligheder blev ikke udnyttet til scoring, og kort efter var det igen Herning, der var på spil.

Marginalerne var dog også på Hernings side i perioden, hvor Mathias Bau Hansen sendte pucken ind mod Brodie Dupont, men det så ud til, at Jonas Jakobsen var uheldig at være sidste mand på pucken, som han styrede i nettet.

Aalborg kom frem til sporadiske muligheder, men det var Herning, der lagde det største pres og kom til de bedste muligheder. Aalborg fik reduceret ved Cody Donaghey, da han sendte pucken mod mål, og mellem venner og fjender røg den hele vejen i nettet bag Simon Nielsen.

Det lignede en livline for Aalborg, men den fik Mathias Bau Hansen hurtigt fjernet igen, da han blev efterladt fri ved stolpen og let kunne sende pucken i nettet til 1-3. Herning havde set, at George Sørensen kan blive en smule menneskelig, hvis man sender trafik ind foran ham, og det gjorde de både ved 1-4 og 1-5, hvor George Sørensen begge gange ikke kunne nå at reagere på skuddet fra blue line.

Sørensen ud, Wulff ind

Aalborgs cheftræner, Garth Murray, tog konsekvensen af den dårlige periode, og skiftede målmand, så Jesper Wulff startede 2. periode i målet, efter George Sørensen havde lukket fem mål ind på 16 skud.

Herning trak tempoet ud af kampen, hvor Herning virkede tilfredse med føringen, og sørgede for, at Aalborg ikke fik spillet sig til det store pres og de store chancer.

Herning havde et par muligheder i powerplay, men Wulff greb chancen og havde flere gode redninger. Han tog blandt andet et par gode muligheder fra landsholdsspiller, Mads Christensen, og en enkelt gang tog han et skud på hjelmen uden, at det slog ham ud.

I det sidste minut måtte han dog kapitulere, da Mark MacMillan sendte pucken i nettet til 1-6. En flot periode af Wulff i målet.

Hurtige scoringer af Aalborg gav håb

Nede 1-6, så skulle man være en ”DieHard” Aalborg-fan for at tro på, at det kunne lykkedes for Aalborg at få point ud af kampen.

Kirill Kabanov bragte lidt gejst ind med en hurtig scoring i powerplay, og da Mikkel Højbjerg reducerede yderligere et par minutter senere, så virkede Herning en smule rystet. Kort efter var Victor Panelin-Borg tæt på, men Simon Nielsen fik det yderste af gribehandsken på afslutningen, og Herning havde stadig en føring på tre mål.

Herning tillod, at Aalborg havde pucken en del af tiden og forsøgte at lukke ned, så Aalborg ikke kom tæt på Simon Nielsen. Først havde Jesper Wulff en stærk redning i en sideforflytning og kort efter skulle Aalborg havde reduceret yderligere. Lasse Bo Knudsen havde et næsten tomt mål, men han afleverede til Mikkel Højbjerg, der ikke fik ordentligt ram på pucken, og Simon Nielsen kunne få handsken på pucken.

Det virkede til, at den situation trak det sidste gejst ud af Aalborg, der fik et powerplay, da Cameron Brace kom flyvende med ryggen først i en tackling på Julian Jakobsen. Det lykkedes ikke at score i powerplay, men kort efter sendte Mikkel Højbjerg et forkølet skud mod mål, der ramte Hernings Nicolai Weichel på handsken og ændrede retning og endte bag Simon Nielsen. Fire et halvt minut igen, og Aalborg lugtede et muligt comeback.

Aalborg satsede alt mod slutningen, hvor Herning gjorde det svært for Pirates tage Jesper Wulff ud af målet. Det lykkedes først med cirka et minut igen af perioden, og Aalborg fik ikke lagt et pres på Hernings mål.

Herning sejrede med 6-4 efter en stærk 1. periode, hvor de reelt set afgjorde kampen til deres fordel.

Odense stred bravt, men måtte give sig til sidst i Esbjerg Herlev-comeback og Rungsted-sejr i overtid