Odense manglede en håndfuld spillere, men formåede alligevel at få point med hjem fra Aalborg

Der var på forhånd lagt op til en komfortabel sejr for sidste års tophold, da Aalborg Pirates hjemme tog imod et skadesplaget Odense Bulldogs-mandskab. Dog formåede Odense Bulldogs gennem flot fight at kæmpe sig til at flot point i en rodet ishockeykamp i Bentax Isarena.

Det havde været Aalborg Pirates som var dominerende i de to holds indbyrdes træningskampe, og dette mønster forsatte i kampens indledning, hvor Aalborg var mest på pucken og skabte også de største chancer.

Efter blot tre minutter gav det pote, da Mikkel Højbjerg med størst lethed kunne bringe Aalborg i front, da Nikolaj Carstensen med en glimrende tur skabte en to mod en. Herfra sendte han en puck på tværs til Højbjerg, som blot skulle prikke pucken forbi en prisgivet Tadeas Galansky i Odenses mål.

Målet så ud til at vække Odense, som efterfølgende begyndte at finde fodfæste i kampen. De formåede at bryde Aalborgs spil og fik også skabt enkelte chancer, som George Sørensen flot afviste.

Dog var Aalborg stadig farlige, når de endelig fik pucken forbi Odenses pres, og efter ni minuters spil havde Josh MacDonnald en kæmpe chance for at fordoble føringen. Desværre for hjemmeholdet fik han trods noget nær frit mål, sendte han pucken i sidenettet.

Til trods for de store chancer til Pirates, så var det Odense, som scorede kampens næste mål, da Lukas Lundvald Nielsen bragte balance i regnskabet. Efter at have modtaget pucken bag mål, fik han vendt rundt og sendte pucken mod mål. Her ramte pucken Daniel Madsen og med en stor håndfuld held, ramte pucken George Sørensen i nakken og trillede ind over målstregen til en udligning

Aalborg forsøgte at komme hurtigt tilbage men uden held, da Galansky viste sit høje nivueau og leverede flere store redninger. Istedet var det Odense så bragte sig foran, da et skud fra Cody Donaghey blev styret på flotteste ind bag George Sørensen af den tidligere Aalborg spiller Henry Hardarson.

Hen imod periodens afslutning, begyndte hjemmeholdet for alvor at sætte Odense under pres, men Galansky var nok engang på plads. Derfor kunne gæsterne højest overraskende, men ikke helt ufortjent, gå til pause med en føring på 2-1.

Nordjysk dominans i anden periode
Aalborg havde formentelig fået sig en ordenlig opsang i pausen, fordi de kom ud til anden periode og satte Odense under pres fra første faceoff. Med mange skud og store chancer, så det var på ingen måde overraskende, da Jonas Jakobsen fik styret en puck forbi Galansky til 2-2.

Presset forsatte og Aalborg skabte en masse chancer efterfølgende. Aalborg fik pucke sendt på mål og det skabte nogle utroligt gifte returer foran Galanskys mål. Stort set alle dueller blev vundet af hjemmeholdet og godt midtvejs i kampen troede de fleste at Aalborg havde taget føringen.

Jeppe Jul Korsgaard kom alene igennem og fik udplaceret Galansky i målet. Dog blev vinklen for skarp og derfor sendte han pucken ind foran mål til Kirill Kabanov, som kunne prikke pucken over stregen til det de fleste i Bentax Isarena troede var et føringsmål. Det viste sig dog at han havde sparket pucken ind over stregen og derfor blev målet underkendt.

Aalborg fortsatte og det var kun få milimeter som forhindrede Pierre-Olivier Morin fra at score kort tid efter, da hans styring gik snært forbi stolpen. Med godt fem minutter igen fik Aalborg en gylden mulighed for en scoring i et powerplay. En mulighed som de udnyttede til fulde.

Efter et par chancer begge veje i powerplayets indledning, fik Pirates etablerede sig i Odenses zone, og efter en glimrende pasning fra Julian Jakobsen, som stod lige foran Galansky, fik Mikkel Højbjerg chancen fra en helt fri position. Fra den sendte han pucken op i det fjerneste hjørne til en meget fortjent Pirates-føring.

Denne føring kom dog i fare sekunder senere. En kæmpe fejl af Victor Panelin-Borg gav Mathias Møller Jørgensen en gigantisk chance, da han modtog pucken inde foran George Sørensen med masser af tid. Dog var det Nordjydernes målvogter som var stærkest i duellen, og med en glimrende benparende fik han reddet hjemmeholdet.

I de sidste minutter kom Odenses chance dog, da Hjemmeholdet tog to klodsefr udvisinger, og gav fynboerne en fem mod tre-situation i over et halvandet minut. Det blev dog ikke til chancer, da Aalborg kæmpede bragt indtil pausen, med en føring som nok kunne have større set på spil og chancer.

Odense snuppede et point, Højbjerg fuldendte hattrick
Odense startede tredje periode i fem mod tre, men fik aldrig rigtig pucken på mål og dermed kunne Aalborg klare sig igennem gæsternes powerplay. En gylden chance spildt for fynboerne, men de tog revanche senere i perioden, da Hardarson sendte Shawn O'Donnell alene igennem mod George Sørensen.

Med et tørt håndledskud fik han sendt pucken ind bag Sørensen til en fynsk udligning.

Tredje Periode var meget taktisk og efter udligningen stod Odense lavt i banen og gennem heroisk og effektivt fight forhindrende de Aalborgs skud fra at nå Galansky i målet, alt imens de ventede på en kontra. Derfor var det meget sparsomt med chancer. Dog var Kirill Kabanov meget tæt på med godt seks minutter igen, men russeren overplacerede sit skud og sendte forsøget over Galanskys mål.

Efterhånden som kampen nærmede sig sin afslutning begyndte Aalborg endelig at sætte et mindre pres ind. De fik etableret sig i Odenses zone og chancerne begyndte så småt at komme.

Med godt fem minutter igen var Tobias Ladehoff meget tæt på at sende Aalborg på sejrskurs , da han modtog pucken i en fri position. Dog var Galansky vågen og med en kanon redning holdt han Aalborg fra scoring.

Med et minut tilbage af kampen fik Odense en to minutters udvisning, men trods meget spil i Odenses zone, så formåede Aalborg ikke at få testet Galansky i regulær spilletid. Dermed kunne Odense fighte sig til et flot point i Aalborg.

Det skulle dog blive en sejr til hjemmeholdet i overtime, da Kabanov med en kanonpasning gav Mikkel Højbjerg muligheden tæt under mål. Herfra fik han staven på pucken og fik sendt den forbi Galansky til en fortjent sejr til hjemmeholdet med sit tredje mål i kampen.

Rungsted vandt efter straffeslag i afvekslende premiere Frederikshavns førstekæde tryllede i storsejr over Rødovre