Elite Ice Hockey League valgte som de fleste andre lande i Europa heller ikke at kåre nogen mester

En af de sidste nationer til at afslutte sæsonen definitivt var Storbritannien, der har Elite Ice Hockey League som efterhånden bundsolid og stærkt voksende højeste liga på klubplan.

Det specielle ved briterne er, at det i modsætning til alle andre lande, er vinderen af grundspillet, der kåres som national mester. Ved sæsonens afslutning var Cardiff Devils i spidsen af tabellen. Cardiff havde otte kampe tilbage af grundserien, mens toerne fra Sheffield kun manglede fem kampe. 

Nu har briterne og Elite Ice Hockey League omsider taget samme beslutning som i de fleste andre lande i Europa: Der kåres ikke nogen mester i denne sæson. Til gengæld får Cardiff Devils Storbritanniens plads som deltager i den kommende sæsons Champions Hockey League og dermed også en potentiel modstander til de danske deltagere Aalborg og SønderjyskE. 

- Det var en tæt titelkamp, hvor fem hold realistisk set stadig havde chancen for at vinde titlen. Derfor mente vi ikke, at ligatitlen kunne gives på den baggrund. Ikke mindst fordi mange af holdene skulle mødes indbyrdes i de afsluttende kampe. Ikke at kåre en vinder har også været præcedens i de europæiske ligaer, siger Mike Hicks, der er ordførende for den britiske liga - og i øvrigt også tidligere dommer i Metal Ligaen.


KAMPDAG: Da Aalborg blev dansk mester efter 37 års ventetid METAL LIGAENS FANPANEL: Final4-triumf var højdepunkt, White Hawks svingede for meget