Tilbageblik på Aalborg Pirates-triumfen i foråret 2018

Aalborg Pirates er dansk mester og et af de største komplekser i dansk ishockey er lukket og slukket. 37 år er ikke mere, og nu siger man aldrig mere ”husker i 1981” til ishockey-aalborgenserne.

Cool East Arena er blevet til Gold East Arena og al snak om Silverdome er for evigt forsvundet.

Drillerierne er hermed afsluttet.

Pirates gjorde det på flottest mulige manér. Udraderede Frederikshavn i kvartfinalen, kæmpede sig forbi de fysisk stærke, forsvarende mestre fra Esbjerg i semifinalen og slog til sidst Herning i kampen om guldet med 4-2 i kampe.

Nordjyderne rejste sig efter chokket og to uventede nederlag efter 3-0-føringen. Stærk mental indsats af Pirates her i aften og en fuldt fortjent sejr i finaleserien. 

Bagmanden hedder Brandon Reid, der tog ved lære af sidste sæson. Her løb Aalborg tør for krudt i kvartfinalen. Reid, der allerede i sin tid som 1. Divisionstræner i Vojens, blev kaldt en usleben diamant i branchen, proklamerede, at han ville styrke bredden og hurtigheden, og hente ledertyper ind på holdet.

Folk, der i tidligere tider af karrieren havde været kaptajner og/eller ledende skikkelser på deres respektive hold rundt omkring i verden.

Brandon Reid holdt ord.

Morin, Lefebvre (Metal Ligaens bedste spiller i denne sæson), Hinse og co. voksede med opgaven, og Panelin-Borg blev den solide kampesten i forsvaret. Ind kom Kabanov, der mere blev en bomstærk og yderst værdifuld fighter end en målscorer. Quenneville blev hentet ind som pistolen, der også i finalen skød med mere end løst krudt.

I målet leverede Galansky varen, da det gjaldt i finalen, mens Clay Anderson med sæsonens fremskriden også voksede sig til en af ligaens bedste backer.

Reid ramte plet på importspillerne.

Og under ledelse af suveræne Julian Jakobsen som kittet, der har bundet folket sammen, er danskerstammen, alle som en, vokset og blevet stærkere.

Se bare på en mand som Jeppe Jul Korsgaard, der nærmest er avanceret til en finale- eller slutspils-MVP, hvis en sådan findes. Eller Højbjerg-brødrene, der på siden af Jakobsen har slidt, slæbt og scoret mål.

Hele tiden har Aalborg ageret med et tydeligt spilkoncept i alle fire kæder, baseret på skøjteløb, sikkert pasningsspil og lynhurtige omstillinger. Moderne ishockey, når det er bedst. Det har været en fornøjelse at se på, og der er slet ingen tvivl om, at Aalborg Pirates står som de rette mestre.

Man kunne se konturerne allerede ved Final4-stævnet i Boxen tidligere på sæsonen.

Piraterne var på vej til at erobre dansk ishockey, og i aften fester de med skatten i form af Prins Henrik Cuppen.

Brandon Reid har været en fremragende kaptajn på skibet, og nu skal der fejres i det nordjyske.

Det under man alle aalborgensere med hang til ishockey. Forbandelsen er brudt og stort tillykke med det!


KÆMPE SUCCES: Rødovre har solgt 3300 støttebilletter I Storbritannien kåres heller ikke nogen mester, Cardiff i Champions Hockey League