Dane Fox afgjorde i overtid, og det lignede næsten kampen om august-mesterskabet i Nordjylland

Fremragende ishockey var hvad vi blev budt i aften, hvor sæsonens sidste træningskamp ikke lod nogle spørgsmål tilbage at vente. Både Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates er klar til Metal Ligaens premiere i næste weekend.

White Hawks vandt efter overtid, hvor Dane Fox blev matchvinder, i en af de bedste træningskampe denne skribent nogensinde har overværet. Fantastisk god ishockey på den her tid af året, hvilket lover godt for den kommende sæson.

Første periode var hæsblæsende, både i tempo og chancer. Der var ikke spillet et halvt minut, før Søren Nielsen havde testet Georg Sørensen i piraternes bur. Kort efter havde Kirill Kabanov bud efter netmaskerne i den anden ende, men her var Galansky sikkerheden selv.

Det var underholdende, og det eneste vi egentlig manglede var bare målene. Og netop som man gik med forventningen om en nullert efter første periode, så fik vi tre kasser på lige godt et minut. Først var det gæsterne der kunne juble, da de holdt pucken i angrebszonen efter høgene var blevet fuldtallig.

Inden Mads Larsen nåede på plads, havde Kabanov sendt de rødes supportere i guld-drømmeland igen, Herlig scoring af russeren, der har bragt de sidste skeptikere af Aalborg Pirates tilbage i gulddrømmene.

Den føring holdt ikke længe, for kort efter kunne Christoffer Åkesson udplacere Georg Sørensen, efter en hurtig spilvending. Her kunne den unge høg i to forsøg smide skiven ind i kassen.

Og jublen havde knap lagt sig, inden endnu en russer ville lege med. Aleksandr Bumagin var over en retur fra Georg Sørensen, og så var det pludselig 2-1 til hjemmeholdet, hvilket var stillingen efter de første tyve minutter.

White Hawks tog et powerplay med sig ind i anden periode, og det skulle de ikke bruge ret mange sekunder på at udnytte. Mathias Mølgaard sled pucken over stregen med en fornem arbejdsiver, trods flere pirater hængende på ryggen. Fremragende fight af Mølgaard, der virkelig har været stærk i sæsonoptakten.

Ikke længe efter det gik spillerne i omklædningsrummet. Et plexiglas i hjørnet sprang efter en hård nærkamp, og så var der dømt ekstra pause til spillerne.

Det gik i øvrigt ud over den mangeårige Aalborg leder, og tidligere speaker, Aksel Lønvig, der stod på den anden side og fik det meste af glasstumperne over sig. Han så dog heldigvis ud til at slippe med overfladiske skrammer. Det kostede i øvrigt Pierre-Olivier Morin 2 plus 10 minutter for den ureglementerede tackling.

Den længere pause gjorde at begge hold lige skulle i gear igen. Kvaliteten dalede en smule, men da Thomas Spelling klaskede til pucken fra blue-line, var der kasse og reducering af piraterne. Glimrende scoring af Spelling, der blot er en ud af en uhyggelig danskerstamme på Aalborg mandskabet.

Selvom kvaliteten ikke var ligeså god som i første periode, så var det stadig god underholdning i Nordjyske Bank Arena. Mads Larsen gjorde aftenen lidt sjovere for dem der holdt med hjemmeholdet, da han i overtal klaskede et slagskud i netmaskerne. Der var drøn på, og Mads Larsen var en af hjemmeholdets absolut bedste i aftenens kamp.

Hos Aalborg var det en spiller som Thomas Spelling der var mest iøjnefaldende, men der var mange om buddet hos begge hold.

Spelling var også målscoreren efter små otte minutter i tredje periode. Han havde sidste Aalborg stav på pucken, men det var Rasmus Søndergaards skøjte der hjalp pucken ind bag en prisgivet Galansky. Aalborg pressede på, og da Radim Piroutek måtte til afkøling i to minutter, stod Felix Scheel klar til at hugge udligningen i kassen til 4-4.

Trods flere store chancer i begge ender mod slutningen, så skulle der overtid til at afgøre begivenhederne i Frederikshavn. Den gik der 21 sekunder af, så havde Dane Fox sendt pucken mellem benene på Georg Sørensen, og så var sejren til de nordlige nordjyder en realitet.

Herlev lukkede seks kasser ind mod Kristianstads IK og tabte Før Turku-besøg: Ydmyge Blue Fox med overskud og på ny titeljagt