Midtjyderne gør allerede klar til en ny guldjagt - redaktør Michael Søvsø gør status over Blue Fox-truppen lige nu

Herning Blue Fox var tæt på i april. 

Men over syv kampe blev Aalborg Pirates lige en tand for stærke, og nordjyderne kappede altså drømmen om Hernings første mesterskab siden 2012. 

De drømmer stadig i Herning til den kommende sæson, det er der ikke den mindste tvivl om.

Det sker med "Twix-manden" Mac Carruth på mål. Han er yderst populær og viste også sin klasse gennem det meste af sæsonen, måske ikke helt det håbede niveau i slutspillet. Det kan han kompensere for i næste sæson. Bundniveauet er i orden. Topniveauet skal øges 10 procent, så er Herning sikret godt værktøj i buret. Det bliver med "unge Andersen" - Valdemar - som reserve. Han er regnet som et ganske stort talent, og får måske 5-10 kampe i løbet af grundspillet.

Backsiden er lige nu med fire rutinerede danskere: Patrick Madsen, Jakob Jessen, Christian Mieritz og nytilkomne Jacob Böll. De fire er suppleret op med de unge Kasper Simonsen og William Lund og den finske back Santeri Suistio, der er den første importback. Suistio har imponeret i Frederikshavn og er kendt til detaljen af den nye coach Pelle Hånberg. 

Hockeymagasinet melder, at Petter Hansson vender tilbage til truppen, mon ikke det rygte holder vand. Hansson elsker Herning og Herning elskede Hansson, mens han stadig var frisk. 

En stor nordamerikaner eller finne, og Blue Fox har formentlig de ni backer, der skal til for at se solide ud foran Carruth.

Kigger vi på angrebet, er der sagt farvel til Mads Christensen og Joachim Linnet, men der er til gengæld oprustet hidsigt.

Martin Eskildsen kommer ind fra SønderjyskE med fysik, Victor Cubars var fremragende i sidste sæson, og skal fortsætte sin fremgang, mens teknisk funderede Magnus Carlsen også har gode sæsoner på bagen på Sjælland. 

Vi kender Brett Thompsons kvaliteter, han kan måske sættes ind i en førstekæde med Morten Poulsen og Mathias Bau. Allerede skræmmende der. 

Andris Dzerins brændte lidt over i slutspillets sidste kampe, men er glad for Herning og var stabil over hele sæsonen. En klassespiller nøjagtig som Cam Brown, der er kommet til fra Esbjerg. Det er stærke imports, der formentlig suppleres med en eller to ekstra, som træner Hånberg kender. 

Glem ikke, at Herning har en af de bedste individualister i ligaen i form af Mathias From, mens fysisk stærke Lukas Bang bare er på vej frem. Frederik Brændgaard og Simon Schleicher har allerede masser af rutine og er foreløbig fjerdekæde-spillere i allerede meget stærk trup. 

Herning synes allerede nu at være et hold, der går på jagt efter Metal Final4-plads og ikke mindst en finaleplads i kampen om Prins Henriks Cup.

Det bliver Pelle Hånberg, der skal prøve at opfylde drømmen om guld. I Frederikshavn - og i øvrigt, hvor han er kommet frem - er han en stærkt respekteret aktør, som altid kommer med godt humør, entusiasme og smil på læberne.

Måske giver han Herning det sidste push? 


RETRO: Da Regin scorede ”VM-historiens bedste danske mål” PATRICK MADSEN FORTSÆTTER i Herning Blue Fox i endnu en sæson