Hvordan står det til Rasmussen, Simioni og co. ved sommertide? Analysen kommer her

SønderjyskE gik ned med flaget i foråret. Sådan kan sidste sæson konkluderes, og der er og var ingen tvivl om, at det var skuffende for sønderjyderne at ryge allerede i kvarten efter en god og aldeles optimistisk start på sæsonen, hvor SønderjyskE i begyndelsen lignede en seriøs bejler til en top 2-placering. 

Men det endte med en femteplads og et forventet nederlag til Esbjerg - den dårlige grundspilsafslutning taget i betragtning - i kvartfinalen.

Så hvordan angriber SønderjyskE den kommende sæson?

Målmandskonstellationen er der ikke lavet om på: Galbraith og Henriksen er den rutinerede duo, der skal hæve niveauet i forhold til sidste sæson. Det var ikke helt godt nok, og det er begge formentlig klar over. Tobias Villykke ligner en talentfuld tredjemand, som kan tage over i målmandsteamet, når Galbraith formentlig takker af som den første af de to lyseblå ankermænd. 

I backlinjen har SønderjyskE samme danskerbesætning som i sidste sæson med Oscar Schulze som ekstra tilsæt. Rasmus Lyø er dansk førsteback og resten er både solide og rutinerede.

Der gisnes i diverse fora om, hvorvidt Mike Little siger farvel, og gør han det, skal SønderjyskE formentlig finde tre nye importbacker. 

Den første er allerede på plads i form af Gustav Nielsen: Efter sigende en skøjtestærk, agil back med masser af potentiale. 

Og mon ikke der nænsomt arbejdes - hvis Little siger farvel - med at finde en offensiv og defensiv nordamerikaner - sidstnævnte med "oprydderpotentiale"? SønderjyskE har de seneste sæsoner savnet noget vildskab foran målet, og det kan en "tung fyr" sagtens afhjælpe. 

Noget bliver helt nyt for SønderjyskE-fansene: Holdet i den kommende sæson bliver uden Martin Eskildsen og Steffen Frank, to kulturbærere, der har spillet et utal af kampe for de lyseblå og to spillere, Simioni altid har kunnet stole på.  

Det kommer med sikkerhed til at skabe nye dynamikker i omklædningsrummet, og det kan sagtens gøre noget godt med nye roller.

Der vil være store forventninger til trioen med de sjællandske rødder, Nikolaj Krag-Christensen, Valdemar Ahlberg og William Boysen. 

Det skal blive uhyre spændende at følge Jacob Schmidt-Svejstrup, der er vendt hjem efter et mangeårigt nordamerikansk eventyr, ligesom en anden "newcomer", David Madsen, nok skal være opsat på at vise sig frem som en ny sønderjysk kulturbærer i barndomsklubben.

Derefter følger det "nye kuld" af mange unge spillere, hvoraf en del faktisk har solid rutine. Det gælder next step for spillere som Anders Biel, Borring-brødrene, Mikkel Skov og den yderst lovende Mathias Kløve Mogensen. 

Gabriel Desjardins er hidkaldt som den første importangriber, og der er næppe tvivl om, at SønderjyskE meget gerne vil have Villiam Haag tilbage, måske også med Max Tjernström som svensk makker. Det vil være overraskende, hvis både Tjernström, Haag og eventuelt også Charlie Combs hentes ind, for der skal også lidt nyt og spændende udenlandsk blod ind i angrebet hos SønderjyskE.

På den måde kommer den "friskhed" ind, som SønderjyskE har brug for, hvis holdet skal løfte sig over en midterplacering. Lige nu ligner holdet en del af det brede midterfelt og et stykke under forhåndsfavoritterne - allerede nu - Aalborg og Herning. 

Intet mindre end en semifinale kan gøre det i Vojens næste, hvis den kritiske del af publikum i Frøs Arena skal tilfredsstilles. Det ved både Mario Simioni, assistent Førster og direktør Rasmussen. Der er pres på de lyseblå fra første faceoff. 

 

 


Rødovre opruster med endnu en Nordamerikaner JUNI-STATUS: Esbjerg Energy