SønderjyskE fik sit tredje CHL-nederlag mod de tyske vicemestre

SønderjyskE-Fischtown Bremerhaven 0-5 (0-2, 0-1, 0-2) Efter to nederlag på farten, var det i aften tid til SønderjyskEs første hjemmekamp i CHL. Det var en stor mundfuld i form af de tyske vice-mestre fra Bremerhaven, der var på besøg i en festlig kulisse med næsten 1000 medrejsende tyske fans.

Sønderjyderne gjorde en god figur så længe kræfterne rakte, men udvisninger og en større tysk fysik og kynisme gjorde, at der aldrig for alvor blev spænding om resultatet. Der var fart over feltet fra start, og sønderjyderne var helt på omgangshøjde med de tyske gæster i indledningen.

Nikolaj Krag med et godt riv, som den tyske keeper ikke så skyggen af, da skiven peb snert forbi mål og kort efter gled Anders Biel fornemt igennem, men missede sin afslutning. Høj fart og mægtigt tryk på kedlerne i arenaen.

Tyskerne med et varselsskud efter små otte minutter, men det afrettede skud prellede af mod stolpen. En udvisning til Schmidt-Svejstrup gav matchens første power play og her slog gæsterne så prompte til. En kvik og præcis udført kombination gav bonus, da Verlic med kort aftræk smed pucken i kassen.

I CHL fortsætter udvisningen trods scoring, men hjemmeholdet red den resterende tid af. Værterne mente et par gange, at der burde have været tysk udvisning de følgende minutter, men de to danske hoveddommere var uenige.

I stedet befandt SønderjyskE sig nogle minutter senere atter i undertal. Og denne gang slog Bremerhaven til efter blot 9 sekunder og straffede dermed atter benhårdt hjemmeholdet. Urbas var skarpretter og Pettersson & Co måtte slidt hårdt i den resterende del af power playet. Mod periodens afslutning gav en hurtig sønderjysk omstilling en stor chance til Will Pelletier, men en halvt flyvende tysk back kom i skudlinjen og derfor blev det ved 0-2 efter tyve medrivende minutter.

Anden periode formede sig meget lig første, dog med en anelse mindre intensitet. Nerven var der dog stadig og det var fortsat medrivende at være tilskuer til de næste tyve minutter. Petterson måtte flere gange hive fine redninger frem fra skuffen, men også sønderjyderne bød ind på en scoring.

Mathias Borring havde allerede tidligt i perioden muligheden for en udligning, og senere var det Gabriel Desjardins, der forgæves forsøgte at udnytte David Madsens oplæg i power play. Bremerhaven, med fire danskere i opstillingen, kom med masser af fysik og bed sig mod slutningen af perioden grundigt fast i værternes zone.

Oskar Drugge måtte trække i nødbremsen og røg en tur i straffeboksen. I de øvrige CHL kampe har SønderjyskE haft det utroligt svært med en mand mindre på isen og i aften var ingen undtagelse. En formidabel firsttimer fra højrefattede Görtz og 3-0 til tyskerne kort før pausen. Alle tre scoringer i spil fem mod fire.

Dermed var det op ad bakke for sønderjydernes før de sidste tyve minutters is-dans i Vojens. Her virkede der til at være lidt udsolgt hos hjemmeholdet. Bremerhaven virkede helt i kontrol og lukkede allerede tidligt i perioden matchen med to scoringer. Først var det Mauerman og dernæst Friesen med en styring, der sendte gæsterne på 5-0 til stor jubel for de særdeles mange festlige medrejsende fans fra det nordtyske. Herefter var det auto-pilot for udeholdet, der dog stadig satte en ganske velspillende Pettersson på flere prøver.

Sønderjyderne fik en stor mulighed for en trøste-træffer i slutfasen, da en baghåndsafslutning fra Panetta gav en åben retur til Wiklund, men meget symptomatisk for værternes aften, så knækkede svenskerens stav i afslutningsøjeblikket. Derfor blev facit en sikker 5-0 sejr til de tyske vice-mestre.

SønderjyskE, der havde sin bedste spiller i Anders Biel, manglede skarpheden, når chancen opstod og blev straffet benhårdt af et kynisk tysk tophold, der ikke mindst i power play viste den skarphed og klasse, der kendetegner et af DELs bedste hold. Hjemmeholdet bød sig dog langt ind i kampen godt til i fem mod fem, men set over tres minutter var der intet at indvende mod sejren til aftenens gæster.

OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs Gratis fodbold-, håndbold- og ishockey-billetter til tidligere udsendte og deres pårørende