Midtjyderne vandt for anden gang i sæsonen over Esbjerg

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy 4-3 (2-2, 0-0, 2-1)

Det endte med endnu et tæt opgør mellem Herning og Esbjerg, der for tredje gang på stribe spillede helt tæt. For anden gang var det Herning, der trak de længste strå - denne gang med en trepointer.

Herning fik en skrækkelig start på kampen da Petter Hansson allerede efter 19 sekunder røg i straffeboksen. Sekunder senere var man for mange mand på isen, og så kunne gæsterne fra Esbjerg stille op i fem mod tre.

Spillet var dog alt for langsomt fra vestjyderne, og Emil Kruse havde ingen problemer med at tage sig af de forsøg, der kom.

Det betød dog mindre da Esbjerg fik pucken i nettet da begge hold blev fuldtallige. Tæt trafik foran mål betød at det bløde skud fra Jeffrey King sneg sig op i målhjørnet. Kings første sæsonmål efter et hav af assister.

Herning altså nede med et mål tidligt i kampen, og uden Mathias Bau var det pludselig svært at finde de oplagte scoringskandidater på Blue Fox-holdet. Mon ikke en sådan type står højt på ønskesedlen hos Martin Struzinski.

Petter Hansson havde et godt forsøg da han kunne trække langt ind i zonen, og Mads Christensen brændte en kæmpe chance alene foran Eamon McAdam. Særligt kæden med Markus Jensen, Mads Christensen og Miska Humaloja må forventes at bidrage langt mere offensivt end hidtil i sæsonen.

Spillet bølgede frem og tilbage med tilsvarende gode muligheder til Energy. Skuddet fra Søren Nielsen peb forbi den fjerneste stolpe og var umiddelbart bedste bud på en fordobling af føringen.

Herning lagde i disse minutter et kæmpe pres på Esbjerg, men chance efter chance blev misbrugt. Størst var den til Morten Poulsen som ikke fik passeret en siddende McAdam.

Presset voksede sig nu tons tungt, og så kunne Herning ikke længere undgå at få sendt pucken i nettet. McAdam igen gevaldigt på hælene og så kunne netop Markus Jensen vippe pucken op i nettaget med baghånden. 1-1 i Herning.

Herning fik et powerplay kort inden periodens afslutning, og selv uden Bau fik "rævene" sendt pucken i nettet. Fornemt overblik fra Mads Christensen og yderligt placeret af Oskar Drugge.

Udligningen var ikke mere end et par sekunder væk. Rasmus Bjerrum fik frit løb ind til Emil Kruse, og det gav bagslag for svenskeren, at han gik aggressivt ud af sit mål. Bjerrum rundede svenskeren og lagde pucken i tomt mål.

En stærkt underholdende periode sluttede altså med 2-2 på måltavlen.

Målene udeblev

Simon Schleicher stod for periodens første afslutning og den voldte McAdam visse problemer i gæsternes mål. Også Markus Jensen forsøgte sig med en first-timer fra en spids vinkel.

Nyt forsøg fra Schleicher tæt under mål, og generelt Herning på det meste i disse minutter. Ny Herning chance da man strøg afsted i en omstilling - afslutningen stod der (selvfølgelig) Simon Schleicher på.

Esbjerg havde indtil nu ikke været farlige, men de burde til gengæld have bragt sig i front omkring midtvejsmærket i kampen. Et længere pres første til en midtjysk keeper på glatis, og det var sort uheld for Kale Kerbashian, at hans afslutning prellede af på stolpen.

Esbjerg kom bedre med og hjemmeholdet mistede momentum i kampen. Lidt ud af det blå rev Mads Christensen så pucken på overliggeren, og sådan var kampen herligt uforudsigelig.

Jarkko Malinen havde en glimrende chance på oplæg fra Kristian Jensen der altså vikarierede for Mathias Bau denne aften.

Det var fortsat en ganske underholdende affære i denne periode, hvor målene altså udeblev. Omvendt forsøgte begge hold at spille offensivt hockey, der blev givet og taget og spændingen var fuldt ud intakt til tredje periode.

Powerplay-afgørelse

Esbjerg fik en spillemæssig fin start på perioden, da Søren Nielsen var på færde i den midtjyske defensiv. Større var chancen dog i den anden ende, da Markus Jensen fandt Mads Christensen for sent til at han kunne få afsluttet en to mod en-situation.

En linjedommer kom galt afsted kort inde i perioden, men han vendte heldigvis tilbage på isen kort efter.

De to hold fik ikke skabt lige så store chancer, og det lignede at den næste scoring ville få afgørende betydning for kampen. Et slagskud fra blå linje plingede højlydt på stolpen, og Emil Kruse kunne ånde lettet op efterfølgende.

Frederik Brændgaard havde et giftigt forsøg med den helt rette trafik foran mål, men skuddet strøg desværre for ham lige uden om fjerneste stolpe.

Kale Kerbashian havde et fremragende soloridt i Herning-zonen, og han troede næsten ikke sine egne øjne, da han igen ramte stolpen. Emil Kruse stod chanceløs tilbage med marginalerne virkelig imod den dygtige canadier denne aften.

Herning fik et powerplay med lige under 10 minutter tilbage, og så slog hjemmeholdet til. Oskar Drugge lagde pucken på mål og inde foran viste Patrick Madsen teknisk høj kvalitet da han rettede pucken i nettet til 3-2.

På ny formåede Herning at smide føringen, men denne gang var den store synder altså Emil Kruse. Fra en uhyre spids vinkel sneg Andreas Grundtvig pucken op i det korte hjørne - et af den slags skud som målmanden bare skal redde.

Med 3:25 tilbage af den ordinære spilletid fik Herning igen et powerplay, og denne aften havde midtjyderne altså nettet på de to foregående forsøg. Patrick Madsen kunne ikke få ram på en flagrende puck, og han ærgrede sig kraftigt efterfølgende.

Han kunne dog fra bænken glæde sig over at holdkammeraterne gjorde det til alle gode gange tre. Endnu engang var Mads Christensen involveret, og med sin blot anden sæsonscoring lignede Kristian Jensen en matchvinder med sit 4-3-mål.

Time-out Esbjerg med 33 sekunder tilbage på uret, og alt på ét bræt for vestjyderne. Felix Scheel havde et godt forsøg, men skuddet blev reddet af Emil Kruse.

Dermed fik Herning de tre point og kunne samtidig glæde sig over, at Rødovre hev en hjemmesejr over Frederikshavn i hus.

SKARPE SKUD: Se de fremragende billeder fra Herning-Esbjerg Stærk Rødovre-indsats skaffede tre point mod Frederikshavn