Rødovre tog en stor skalp fredag mod White Hawks, da en disciplineret og solid indsats kastede tre point af sig i egen arena

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 3-0 (0-0, 1-0, 2-0): Fredagshockey i Rødovre Centrum Arena med to mandskaber, der indtil nu i denne sæson havde leveret tætte kampe. Rødovre havde hårdt brug for pointene i aften, mens gæsterne skulle forsøge at styrke sit fundament i toppen af Metal Ligaen.

Og aftenens tre point gik til Rødovre, der leverede en flot indsats gennem hele kampen. Solidt forsvarsspil krydret med John Muse i målet, der lukkede helt ned og fik et shutout. Desuden en disciplineret indsats af Magnus Sundquists tropper, der kun fik en enkelt udvisning. Frederikshavn kom aldrig rigtig til fadet i arenaen, og dermed fik de rødblusede tre tiltrængte point i bunden af tabellen.

Brady Vail havde godt forsøg på Mathias Seldrup kort inde i kampen, der i øvrigt begyndte i fint tempo. I den anden ende fik Frederikshavn den bedste tænkelige mulighed for at score, da Jesper Jensen fik tilkendt et straffeslag. Han sendte dog pucken forbi både John Muse og målet.

Der var masser af spilvendinger i løbet af første periode, der ikke bød på de helt åbne chancer. Begge forsvarsværker stod stærkt og tillod ikke modstanderne at komme for tæt på. Rødovre med et lille overtag i spillet, mens Frederikshavn primært viste farlighed ved de hurtige omstillinger.

Kirils Galoha havde god mulighed få minutter før pause, men John Muse lukkede af. Kort efter fik Rødovre powerplay, og der blev fastholdt et ganske godt pres på gæsternes mål. Fart i spillet og et par afslutninger, selv om der blev tøvet i flere situationer. Målløst efter de første 20 minutter.

Rødovre i nyt overtal få minutter inde i anden periode, men denne gang var hjemmeholdet længere fra føringsmål. Og hjemmeholdet fik endnu et forsøg mod midten af perioden, men Frederikshavn fik lukket helt ned modstanderne ved stærk forecheckning og aggressivitet.

Med seks minutter til pause fik Brady Vail serveret pucken på offensiv blå linje i fri position, men han missede forsøget alene på Mathias Seldrup. Amerikaneren dukkede dog op igen kort efter, og denne gang lagde han pucken op i nettaget med baghånden. Smuk scoring og 1-0 til Rødovre.

Maksim Popovic sluttede perioden med to gode chancer, men Mathias Seldrup var på plads begge gange. Rødovre med endnu en god periode, mens Frederikshavn fortsat levede mest på hurtige fremstød. Gæsterne havde svært ved at bryde gennem forsvarsmuren i det etablerede spil.

Frederikshavn med mest puck i begyndelsen af tredje periode, men hjemmeholdet fortsatte de gode takter i defensiven. I den anden ende var Jonathan Brinkman tæt på at overliste Mathias Seldrup. Intens og yderst spændende fase af matchen.

Efter syv minutters spil øgede Rødovre til 2-0. Det var Oliver Kjær, som på en kontra skød pucken i modsatte ende af målet, og så brød arenaen ud i jubel. Hjemmeholdet nu i en god position for point mod topholdet.

Frederikshavn kom efterhånden frem til flere muligheder, men der manglede fortsat skarphed. Flere afslutninger var fra yderpositioner, og John Muse havde fuld kontrol.

Med små tre minutter igen blev Mathias Seldrup erstattet af en markspiller i forsøget på scoring. Frederikshavn tog timeout med halvandet minut igen, men lige lidt hjalp det.

Rødovre lukkede kampen med en scoring i tomt mål med fire sekunder igen. Scoringen signeret Brendan Harms, og så kunne hjemmeholdet juble over en sikker 3-0-sejr. Flot præstation af Magnus Sundquists tropper, der leverede stærkt forsvarsspil og satte de nødvendige scoringer. Frederikhavn forsøgte med slutspurt til sidst, men fandt ikke opskriften.

Kristian Jensen afgjorde for Herning med sent mål Efter søvnløse nætter: Endelig scorede Spelling