Første periode var okay underholdende, men i den resterende del af kampen var det en ren langgaber at komme igennem. White Hawks tog den første sejr på hjemmebane siden januar

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 3-2 (1-2, 1-0, 0-0)(1-0)

Bestemt ikke den smukkeste kamp vi har set i Frederikshavn denne aften, hvor hjemmeholdet vandt efter overtid mod Olaf Ellers Rødovre mandskab. Det blev lidt dramatisk til sidst, hvor Rødovre protesterede kraftigt over Thomas Søndergaards sejrsmål.

Det var en blandet landhandel vi fik i første periode, hvor der var mange fejlpasninger, men til tider også ganske underholdende. Vi fik også et effektivt Rødovre mandskab at se i powerplay, og derfor kunne de fortjent gå til pause foran 2-1. Indledningsvis fik hjemmeholdet dog bragt sig foran, da Gorm Topholt fikst fandt Santeri Suistio i en gunstig position, og finnen sendte en flot afslutning ind bag Albert Adamsen i gæsternes bur.

Olaf Ellers mandskab har vel allerede fået betegnelsen powerplay-kongerne. To gange med fem minutters mellemrum, fik gæsterne vendt kampen, da først Mads Eller stod fri foran mål, og uden kamp fra hjemmeholdets backer, kunne han udplacere Galansky. Det har været vendelboernes helt store problem i begyndelsen af denne sæson, at der ikke bliver taget nok fat inde foran den tjekkiske keeper.

Måns Hansson, der i sidste sæson optrådte i Frederikshavn, var manden bag 2-1 scoringen til gæsterne. Lidt trafik foran mål, og så var svenskeren udråbt som målscorer på sin tidligere hjemmebane, med et lidt forkølet skud.

Anden periode blev en meget rodet affære. Rødovre med den største chance ved Strømstad, hvor Galansky diskede op med en klasseredning. Høgene med to forfærdelige powerplay, hvor absolut intet fungerede. En scoring af Thomas Søndergaard efter klumpspil, hvor veteranen stod fri ved bagerste stolpe, og skovlede skiven ind over stregen. Det var højdepunkterne i en periode der hurtigt bliver glemt.

Tredje periode blev én lang ørkenvandring, uden et eneste højdepunkt. Stemningen faldt også på tilskuerpladserne, og det var nærmest en pinsel at komme igennem. Der var ingen der tog ansvaret for kampen, og det blev både nervøst og anspændt.

Derfor skulle der overtid til, og en tidlig Rødovre udvisning blev afgørende. Suistio sendte en puck mod mål, og den fik Thomas Søndergaard ramt med det yderste af staven, og så var kampen afgjort. Eller var den? Rødovre spillerne var rasende, og overfaldt dommerne verbalt. Træner Olaf Eller kom på isen da spillerne sagde tak for kampen, og der blev taget en Challenge. Kaotisk i Nordjyske Bank Arena, men dommerne var ikke længe om at afgøre, at scoringen talte.

White Hawks tog den første hjemmesejr siden januar, men der er stadig meget at arbejde med for vendelboerne. Det var nok den dårligste kamp de har spillet i sæsonen hidtil, så derfor kan Fredrik Johansson tage lidt positivt med i omklædningsrummet med sejren.

Herlev gjorde det igen: Snuppede to point på svær udebane OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates