Der er matcher i Rødovre, Vojens og Frederikshavn i eftermiddag

Rødovre Mighty Bulls og Esbjerg Energy har én ting tilfælles i eftermiddag.

De har brug for en sejr. Rødovre ligger med fire point for syv kampe nederst i tabellen, mens Esbjerg Energy med syv point for otte kampe er placeret lige ovenfor.

Samtidig ligger de to mandskaber også nederst i formbarometeret.

Rødovre har taget to point i de seneste fem kampe, mens Esbjerg Energy har fire point i de seneste fem kampe.

Der er familiedag i Holger Danske Arena i eftermiddag, og det kan forhåbentlig trække mere end de 1000 tilskuere til matchen og skabe god stemning. Rødovre har på det seneste spillet uden Frank Gymer og Mads Eller, og det er tunge folk i en i forvejen smal trup. Kunne man forestille sig, at der arbejdes på en ekstra rutineret mand eller to?

Det er fremtidsudsigter for Rødovre, hos dagens modstander Esbjerg har sæsonstarten været en skuffelse. Nok har Philip Larsen og Juuso Walli været ude i længere perioder, men Esbjerg har spillet med mange folk i de fleste kampe og var tippet til at være bedre med.

Skal Esbjerg i Metal Final4, så skal der begyndes en sejrsstime i dag. Det første indbyrdes opgør mellem de to endte 4-1 til Esbjerg i Granly Hockey Arena.

Metalligaen.tv har Thor Dresler på plads i Holger Danske Arena.

SønderjyskE tabte 4-5 i Herlev i den første indbyrdes kamp og er ude efter revanche i dag.

– Ja, det er da lidt specielt, men nu er det anden gang vi mødes, så det føles nok lidt mere “naturligt” den her gang.

- Jeg føler vi burde have vundet kampen i Herlev, så vi er naturligvis sultne efter revanche fra den kamp og naturligvis også efter den tredje periode vi havde i Odense, men er vi klar fra start og holder vi os til vores gameplan, så slår vi tilbage mod Herlev, siger Joseph Jonsson til sønderjydernes hjemmeside før kampen.

Netop Jonsson har en superkamp til gode for sønderjyderne, og har altså muligheden mod sine gamle holdkammerater i dag.

SønderjyskE burde have haft tre point med hjem fra Odense fredag aften, men måtte altså nøjes med to efter at have smidt en 5-1-føring i tredje periode. Nok blev det til en sejr i straffeslag, men det var ikke tilfredsstillende for sønderjyderne.

Herlev er i superform for øjeblikket og banker alvorligt på til en af Metal Final4-pladserne.

Kampen mod Rødovre fredag blev styret igennem med en stensikker 5-0-sejr over Rødovre og er stærkt kørende for øjeblikket. Vi lagde mærke til, at Rasmus Simonsen var tilbage på is med mål og to assister, og manden der er vokset op hos dagens modstander fra Vojens kan sagtens blive en rigtig fin forstærkning til et Eagles-hold, der bliver bredere og bredere.

Der er ingen tvivl om, at de øvrige hold efterhånden tager Herlev yderst alvorligt - også når det gælder Metal Final4 og efterfølgende top fire-placering i grundserien.

Metalligaen.tv har Jannik Sønderby i Sydjysk Sparekasse Arena til at guide dig gennem 60 spændende minutter i Vojens.

Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates mødes i et opgør, der ikke tæller med i Metal Final4-regnskabet.

Men det er stadig det gode, gamle prestigefyldte nordjyske lokalderby, der spilles for anden gang i denne sæson. De to hold mødtes for første gang i sæsonen i premieren, som Aalborg vandt 1-0 i en meget tæt kamp.

Formentlig bliver det lige så tæt i eftermiddag, hvor en af Nordjyllands store ishockeyprofiler fejrer 400 kamps-jubilæum. Christopher Frederiksen har spillet for både Frederikshavn og Aalborg, og han runder i dag 400 kampe for Frederikshavn.

- Det er noget, jeg er stolt af. Det var jo altid en drøm at komme på førsteholdet, da man startede til ishockey, og at det så er blevet til 400 kampe, er da fedt, siger Frederiksen til White Hawks' hjemmeside.

- Igen i år, synes jeg at ligaen har taget et step op, og det med at alle kan slå alle igen i år, gør det hele meget spændende. I morgen mod Aalborg skal vi gå ydmygt til kampen, men vi må ikke overlade initiativet til dem. Vi skal ud og arbejde stenhårdt i 60, måske 65 minutter, lyder det fra Frederiksen.

Aalborg Pirates kom tilbage på sejrssporet efter en fin 5-2-sejr over Esbjerg fredag aften. Med to-tre frederikshavnere ude (Freadrich, Thörnberg og måske Sebastian Holm), kommer Aalborg med et bredere mandskab end dagens hjemmehold.

Gæsterne er favorit, men i et lokalopgør kan alt ske.

Michael Damsted Jensen er på plads i Frederikshavn i eftermiddag for Metalligaen.tv.

Esbjerg tog bonuspointet i nervøs kamp i Rødovre Aalborg tilbage på førstepladsen efter 5-2 over Esbjerg