Henrik Schmidt har set ishockey siden 2013 - og glæder sig til at se Dmitri Kostromitin i aktion på den midtjyske backlinje, og ser i det hele taget frem til et Herning-hold med ny gejst

Du er ny person i Metal Ligaens fanpanel. Hvor længe har du set ishockey og hvorfor holder du af lige netop din klub?

Jeg har set hockey siden 2013, hvor min søn startede med at spille i Herning efter en søndag med far/søn hockey. Holder med Herning, fordi det er klubben sønnike spiller i - og fordi det er hjembyen

Hvordan ser du tilbage på sidste sæson?

Uha. Sidste sæson var forfærdelig set med Herning-briller. Mest af alt ser jeg tilbage på et hold, der i de fleste kampe lignede nogle, der slet ikke var i form. Når man ser på kampene, blev de smidt i den sidste periode, fordi de så trætte ud. Også dem, hvor vi havde store føringer.

Jeg ser også sæsonen som et forfærdeligt eksempel på en træner, der gang på gang i pressen hang spillerne ud og ikke tog sit eget ansvar.

Tankevækkende er det, at alle de imports, man droppede, tog til andre klubber og bombede løs, men de kunne ikke bruges i Herning. Strømberg er nok det bedste eksempel. Da han forlod Herning, var han den udlænding, der producerede mest i kampene. Men generelt vel bare et billede af et hold, der ikke var i sync med træneren, hinanden og formen.


Hvilken spiller glæder du dig mest til at opleve på dit hold i den kommende sæson?

I år glæder jeg mig til at se det russiske køleskab, som han (Dmitri Kostromitin) er blevet døbt. Tror han kan bibringe noget af den fysik, som vi manglede hele sidste år, efter Mosey forsvandt.

Samtidig er en spiller som Brodie Dupont et spændende ubeskrevet blad, der under træningerne ser positiv ud. Men tænker nu mest, at det er trænerne Ben (Cooper) og Dan (Jensen). Jeg glæder mig mest til at se, hvad de kan få ud af holdet med Bens viden og Dans vindermentalitet.

Hvilken dansk drømmespiller - fra de andre Metal Liga-klubber - ville du helst se på dit hold og hvorfor?

Drømmespiller? Hvis jeg skulle vælge, så jeg gerne enten George (Sørensen) eller Mathias (Seldrup) tilbage i buret hos Herning, da det måske er der, hvor Herning halter lidt, hvis Simon (Nielsen) bliver skadet.

De har begge to udviklet sig, selvom George måske ikke havde en super sæson sidste år, tænker jeg at han vil være et plus i Herning. Ingen tvivl om, at Seldrup klart ville betyde en forstærkning af teamet på kassen i Herning.

Du glæder dig til, at Metal Ligaen begynder igen, fordi...

Alle glæder sig til sæsonen starter. Spændingen, intensiteten, folk på lægterne og Danmarks bedste flæskestegssandwich, what’s not to like...

Hvad er det bedste ved at gå til ishockey i Danmark?

For mig er det stemningen, spændingen og så det afbræk, det giver i hverdagen. Hockey skal ses live og ikke på tv.


Slutspillet ændres: Slut med "valgaften" Herlev-coach: Det begynder at se fornuftigt ud