Filip Faurholm var vældig tilfreds efter Metal Liga-generalprøven mod Halmstad søndag eftermiddag

For et par uger siden mødte Herlev Eagles Halmstad Hammers fra den svenske Division I og tabte i det svenske. I går mødtes de to hold igen - nu tættere på sæsonstart, og det var med et ganske anderledes udfald i forhold til 2-6-nederlaget i Halmstad. I går vandt Herlev nemlig med stensikre 4-0, og det efterlod en tilfreds assisterende træner.

- Vi spillede fredag aften mod Kristianstads IK fra Allsvenskan, og det er tydeligt, at Allsvenskan-holdene er et par hakker op i tempo i forhold til Division I-holdene fra Sverige. Det kom os til gode mod Halmstad, for vi var hurtigere på skøjterne og i puckomgangen end dem, siger han til Metalligaen.dk.

- I det hele taget har vores træningskampe (mod Allsvenskan-hold, Division I-hold og britiske Fife Flyers) fået os godt op i tempo, og det synes jeg, man kunne se mod Halmstad. Der er ting, der falder på plads og det begynder at forme sig, siger Filip Faurholm. 

Ikke blot er der - som i alle andre klubber - et nyt kobbel af udlændinge at tage ind i Herlev - der er også struktureret lidt anderledes, så der blot er to importbacks i Niklas Tikkinen og Acke Ringström - og det er en ny situation for de danske backer.

- Vi vil gerne have Niklas som vores offensive power på backlinjen, og han kommer med sikkerhed til at få meget spilletid. Men vi kommer gennemgående til at spille mere bredt på backerne, og det er derfor, vi mere eller mindre beholder vores danske backlinje, siger Faurholm til Metalligaen.dk.

Offensivt var Herlev i sidste sæson præget af Metal Ligaens farligste førstekæde med Brett Thompson, William Quist og Jesper Thörnberg, der mere eller mindre hældte mål ind efter behag. Der ser ud til at være nye svenske makkere til Thompson i form af Johan Skinnars og Victor Rollin Carlsson. 

- Man kan selvfølgelig ikke forvente, at de scorer så mange gange som vores førstekæde gjorde i sidste sæson, men eksempelvis synes powerplayspillet at fungere ret godt med dem på banen sammen med Joonas (Riekkinen) og Niklas (Tikkinen), siger Filip Faurholm, der gennemgående er tilfreds med sine udenlandske spillere.

- Det er svenske solide spillere, som Patric (Wener, cheftræner) har coachet eller spillere, som han kender og stoler på, har coachet. Flere af dem har spillet rigtig, rigtig mange sæsoner i Allsvenskan og Division I og glæder sig over et miljøskifte. Gode gutter hele vejen rundt, lyder det fra Faurholm.

Det ligner et Herlev-mandskab med Luis Blak Olsen, Joonas Riekkinen og Alexander Lindqvist Hansen. Altså to "toppede" kæder og så med de danske spillere til at arbejde stenhårdt i tredje- og fjerdekæderne. 

På målmandspladsen står Emil Jidskog som førstemand på papiret, men Christian Elmose er i den grad opsat på at få spilletid. Elmose, der har været med på de danske ungdomslandshold, stod halvdelen af søndagens kamp mod Halmstad.

- Elmose vil bare ind og kæmpe for spilletid og for at være førstemålmand. Han har stået godt i træningskampene, og det er stærkt, at han går ind med sådan en indstilling, siger Filip Faurholm.

- Vi glæder os helt vildt til at komme til Aalborg på fredag. Med det hold, de kommer ind med, har vi jo alt at vinde. Det bliver en oplevelse for gutterne at komme ind til premieren med 4000-5000 tilskuere på lægterne. 

 

 

 


Metal Ligaens fan-panel: Herning-mand glæder sig til det "russiske køleskab" Ronny Larsen: - Jeg var bange for at dø