Seks danske hold er inde i top 250 på den traditionelle Europa-rangliste

Igen i denne sæson har franske Marc Branchum og hans hjemmeside Hockeyarchives.info - som i øvrigt er en guldgrube af informationer - leveret en top 250 over europæiske klubber. 

Ikke overraskende er det de svenske mestre fra Skellefteå, der topper listen over de bedste europæiske hold. Svenskerne var ligeledes i Champions Hockey League-finalen, hvor det blev til et nederlag mod schweiziske Servette-Geneve. Schweizerne er helt nede som nummer 42 på listen, fordi holdet leverede en middelmådig sæson i den schweiziske liga. 

Top 10 ser således ud: 1. Skellefteå, 2. Dynamo Pardubice, 3. ZSC Lions, 4. Metallurg Magnitogorsk, 5. Växjö Lakers, 6. Tappara Tampere, 7. Färjestad, 8. Frölunda, 9. Eisbären Berlin, 10. Trinec

Men hvad så med de danske hold? Det er ganske forventet, at SønderjyskE som playoff-vinder og treer i grundspillet ligger bedst placeret som nummer 135. Sønderjyderne har taget 79 pladser i forhold til sidste sæson, og ligger omgivet af hold fra den næstbedste svenske række og næstbedste russiske liga. Også den franske storklub Grenoble ligger lige omkring de danske mestre.

Vi skal ned til nummer 145, hvor Aalborg som grundserievinder og bronzevinder er næstbedste danske hold. Aalborg har knebet sig ind lige foran Herning, der ligger nummer 147. 

Esbjerg blev som bekendt "kun" nummer fem i grundspillet, og det er - uden at kende beregningsmetoden - formentlig derfor, at Esbjerg kun er fjerdebedste. Vestjyderne er dog 20 pladser bedre end i sidste sæson. 

De to sidste hold, der er med på listen fra Metal Ligaen, er Odense som nummer 203 og Rungsted som nummer 238. 

Hele listen kan ses lige her: 

 


Herlev satser på udvidet fanzone i den kommende sæson Aalborg henter målfarlig canadier