Aalborg endte med at tage fra Fyn med en sikker og forventet sejr

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 2-5 (1-1,1-2,0-2) Det blev tættere end måske forventet langt hen i kampen, da bund mødte top i aften i VinMedKant Arena. Omvendt var der også tydelig klasseforskel på holdene over 60 minutter, og matchen understregede desværre, at fynboerne har mistet pusten i bunden af Metal Ligaen.

Odense måtte se det niende nederlag på stribe i regulær tid i øjnene, og til sidst var Aalborgs sejr på Fyn på ingen måde truet.

Som ventet satte gæsterne sig på kampen fra start. Specielt Aalborgs to første angrebsformationer kørte flere gange hjemmeholdets forsvar helt rundtosset, og kun op til flere mirakelredninger af den fremragende Evan Cowley holdt Aalborg fra mål. Gæsterne led også under ineffektivitet og ønsket om at "spille pucken helt ind over stregen".

Efter et kvarter kom kampens første mål derfor som et lyn fra en klar himmel i den "forkerte ende".

Mikkel Jensen brød igennem i højre side og sendte et projektil ind bag Jesper Wulff, der havde fået en af sine sjældne starter i Aalborg-buret.

Fem minutter senere eksekverede Pierre-Olivier Morin et hårdt dømt straffeslag for Aalborg, da han nærmest flåede pucken op bag Cowley. Ganske paradoksalt, at Aalborgs mål skulle falde på straffeslag. 1-1 efter 20 minutter.

Kampbilledet fortsatte i anden periode, men Odense havde lidt bedre fat i gæsternes offensive spil og stod generelt bedre i egen zone. Julian Jakobsen fik dog gelejdet et klumpspil ind til Aalborgs føringstræffer efter en god halv time.

Tre minutter senere blev Jesper Wulff udsat for et groft svigt af sit forsvar.

Tim Davison stod for aftenens mest hovedløse pasning, da han fra bag mål lagde pucken lige op til Lukas Lundvald. Lundvald kunne stille og roligt spille videre til Ehlers, som lagde pucken ind i det tomme mål. Aalborg-målmanden var chanceløs.

Fynboerne må fighte for hvert eneste momentum for øjeblikket, og så nytter det ikke noget at begå dumme udvisninger i offensiv zone. Det var netop en sådan, der tippede kampen til Aalborgs fordel i slutningen af anden periode.

Riley Bourbonnais kunne ikke fange sin mand i offensiv zone, og i stedet for bare at skøjte hjem, leverede canadieren en klokkeklar slashing, som kostede en udvisning.

Udvisningen løb ud, men kort efter at Bourbonnais var kommet ind, og inden Odense havde fået etableret sig, hamrede Olivier Hinse en retur i kassen. Et mål som var en reel udløber af udvisningen.

I tredje periode kom fynboerne igen til at hænge dybt i egen zone uden helt at kunne skabe muligheder. Gæsterne skød og skød, men alligevel var det et slags kludemål, der bragte Aalborg på 4-2. Thom Flodqvist fik på en eller anden måde smidt en løs puck i mål med 10 minutter igen og tre minutter før afslutningen afsluttede Oliver Hinse et nordjysk klap-klap-angreb til 5-2. Cowley var chanceløs.

697 tilskuere var på plads i Odense, hvor stemningen ikke ligefrem oser af glæde for øjeblikket. Det er hårde tider for fynsk ishockey og tre hjemmekampe på stribe gav ikke det håbede udbytte, men i stedet nul point.

Det ligner sidste udkald på tirsdag i forhold til spænding om ottendepladsen, når Odense besøger Rødovre.

Aalborg "pligtsejrede" på en aften, hvor gæsterne kunne glæde over en ganske fin kamp af Jesper Wulff i buret, ligesom matchen også understregede, at samtlige fire offensive Pirates-kæder kan byde ind foran gæsternes mål.

Rungsted stærkest i straffeslag mod ærkerivaler OPTAKT: Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks