Marcus Olsson afgjorde for Rungsted i en kamp med to fine målmandspræstationer

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1, 0-0, 1-1) 0-0, 0-1 Ærkerivalopgør fredag aften i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at hente point og vende en negativ stime mod et stærkt kørende mesterhold fra Rungsted.

Aftenens kamp blev jævnbyrdig på spil og chancer. Spændingen intakt helt indtil det sidste, hvor Marcus Olsson som den eneste spiller fik pucken i nettet i straffeslag. Gæsterne tog dermed to point, mens Rødovre trods alt fik ét point efter en nederlagsstime. Det ændrer dog ikke ved, at Riku-Petteri Lehtonens tropper nu har tabt fem kampe i træk i Metal Ligaen.

Udmærket indledning på matchen med to hold, der begge straks søgte målchancerne. Og gæsterne skulle blot bruge små fem minutter, før pucken lå bag William Rørth i Rødovres mål. Lucas Andersen skød fra kanten af slottet, og pucken så ud til at blive styret af Oscar Winther Schulze.

Rødovre viste stor moral efter Rungsteds mål med masser af fart og farlighed. Der blev skabt chancer, og én af dem blev flot udnyttet efter 12 minutter. Mads Eller i vanlig stil med stor arbejdsiver og fart sendte pucken op i modsatte hjørne på Thomas Lillies mål. Udligning fra hjemmeholdet og allerede en fin fight mellem de to rivaler.

Kampens første udvisning faldt ud til Rungsted, men hjemmeholdet fik aldrig ro til at sætte spillet op. Stærkt arbejde af gæsterne, der fik stresset de rødblusede.

Rungsted fik deres første powerplay mod slutningen af perioden, men også Rødovre formåede at holde modstanderen fra store chancer. Helt lige på måltavlen efter de første 20 ganske levende minutter.

Fuld fart på dramaet fra start i anden periode med intensitet og nerve. Mads Eller med godt forsøg i overtal, men Thomas Lillie med fin parade i buret. I den anden ende afsluttede først Mario Lucia og dernæst William Boysen på William Rørth. Kvalificerede forsøg, men begge situationer håndteret med stor redning af den unge Rødovre-keeper.

Relativt få spilstop gav fint flow i spillet, der bølgede frem og tilbage langt hen i perioden. Rasmus Andersson fik to plus to minutter for farligt spil med høj stok mod Marco Illemann, hvilket gav momentum til hjemmeholdet. I form af spilovertag. Det skortede nemlig på chancerne til Rødovre, der havde det svært mod et aggressivt Rungsted-hold.

Begge hold med få oplagte scoringschancer mod slutningen af perioden, og fortsat helt lige på tavlen inden afgørende periode.

Jævnbyrdig indledning i de sidste 20 minutter med chancer på begge målmænd. Det var dog, som om den sidste kvalitet og snert manglede foran de 1.150 tilskuere i arenaen.

Rungsted fik mod midten af perioden fastholdt et længere pres i Rødovres zone. Og det gav bonus i sidste ende. Fra distancen kunne Willie Raskob med et forholdsvist blødt skud sende pucken ind i mål. Rungsted-spiller spærrede udsynet for William Rørth, og gummiskiven gik hele vejen. Føring til gæsterne med 10 minutter igen og stor begejstring hos de medrejste – minimum – 50 fans.

Mens begge hold havde en spiller i udvisningsboksen fik Rødovre udlignet med fire og et halvt minut igen. Nick Crawford tog turen frem over isen og forsøgte sig i halvfri position på Thomas Lillie. Pucken ramte stolpen ved isen og gik – til manges overraskelse – ind i mål til 2-2. Alt igen helt åbent mellem rivalerne.

Begge hold i hektisk jagt på sejrsmålet i de sidste minutter, men uafgjort på måltavlen efter ordinær spilletid. De fem overtidsminutter var sprængfyldt med krudt og underholdning. Begge mandskaber satte alt ind med deraf følgende store chancer i begge ender. Særligt William Rørths redning på et forsøg fra TJ Moore var en af kampens bedste.

Kampen skulle finde sin vinder i straffeslag. Og her var Rungsted stærkest. Thomas Lillie tog alle tre Rødovre-forsøg, mens Marcus Olsson som aftenens eneste straffeslagsskytte fandt vej til netmaskerne.

De danske mestre kunne dermed rejse hjem til Nordsjælland med to point, mens Rødovre efter fire rene nederlag fik point på kontoen i bunden af Metal Ligaen. En tæt og intens kamp faldt ud til gæsterne, men hvor begge målmænd viste store kvaliteter for deres respektive hold.

Frederikshavn vandt i mega-målorgie i Herning Odense sled og slæbte forgæves mod overmagten