Efter 26 dage var Herning tilbage på egen is. Det blev ikke den hjemkomst Hernings publikum havde håbet, da Frederikshavn trak det længste strå efter et sandt målorgie. Galansky vandt duellen over Simon Nielsen, da kampen skulle afgøres

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks: 5-7 (1-2, 2-2, 2-3) Kampen begyndte med et tidligt powerplay til de hvidklædte gæster som allerede efter godt 30 sekunder. Anders Eriksson stod helt blank foran mål, men stærk aktion fra tilbagevendte Simon Nielsen inde på stregen.

Dermed slap Blue Fox fra at få en mareridtsstart på opgøret, og de fik hurtigt tilspillet sig en kæmpe chance. Førstekæden med Poulsen, Jensen og MacMillan kombinerede glimrende, men sidstnævnte var en tand for fræk med sit træk, og blev glimrende læst af Tad Galansky.

Canadieren skulle i bagklogskabens lys have trykket af, men kæden sprudler om ikke andet af selvtillid i øjeblikket.

Ny udvisning til hjemmeholdet tog pusten af Herning-presset, og Simon Nielsen måtte igen på arbejde. Albin Lindgren havde et fremragende slagskud fra toppen af cirkelen, og det udløste fortjente klapsalver. Han måtte dog til sidst fiske pucken ud af nettet da Eriksson tog revanche og styrede en puck i nettet.

Tilbage i fem mod fem, og midtjyderne havde igen grebet taktstokken. Også Cam Brace noterede sig for en stor chance i denne livlige første periode, og Galansky med ny stor redning.

Det skulle dog blive gæsterne som kunne fordoble deres føring. Alexander Bumagin fandt Christopher Frederiksen med en maskeret pasning, og sidstnævnte fandt hullet mellem benene på Nielsen. Frederikshavn foran med to mål.

Herning kom tilbage i kampen og kom også på måltavlen. Jonne Virtanen lagde en fin pasning, Cam Brace skar ind foran mål og Lasse Lassen kunne følge op og sætte reduceringen på tavlen. 1-2 viste måltavlen nu. Perioden bød ikke på flere scoringer.

Flere mål i vente

White Hawks fik ikke udnyttet deres powerplay, men de skulle hurtigt få sat den næste pind på tavlen. Bumagin og Dane Fox røg afsted i en to mod en, og førstnævnte udplacerede køligt Nielsen til 3-1 i nordjysk favør.

Kort efter bed rævene dog fra sig, og mindsanten om ikke Reid McNeill kunne fejre sin hjemmebanedebut med en scoring. Han slog til en løs puck, og Galansky kunne akkurat ikke lukke af ved stolpen.

2-3 i Herning og nyt liv på lægterne i Kvik Hockey Arena.

Eemeli Räsänen spillede en stor kamp for gæsterne denne aften, og han var tæt på med et slagskud som prellede af på overliggeren.

Defensiven tog sig dog en ny blunder, og Radim Piroutek kunne let gøre det til 2-4, da heller ikke Simon Nielsen nåede på plads i målet. Noget af en dukkert for rævene, der ellers var det toneangivende hold.

Blue Fox nægtede dog at give op. Trods at par alt for lette scoringer imod slog de igen tilbage, og igen var Lasse Lassen skarpretter, da han var først over sin egen retur.

Store chancer fulgte i kølvandet på reduceringen. Gæsterne misbrugte en tre mod en og Jan Dalecky måtte se Tad Galansky levere et decideret highlight-save.

Målmanden blev afgørende

Denne gang var det Hernings tur til at lynstarte en periode. Marginalerne var på værternes side da Jonne Virtanen forsøgte sig med en pasning. Pucken tog dog en skøjte på vejen, og så var Galansky prisgivet og udligningen en realitet. 4-4 og fantastisk underholdning.

Herning investerede fortsat mest, og gik helhjertet efter sejren. Faren bestod til gengæld i, at defensiven vaklede og nordjyderne var knivskarpe.

Igen fik gæsterne alt for let spil og tog kærligt for sig af retterne. Eriksson skar ind foran mål, og så var det ingen sag for Søren Nielsen at vippe pucken i mål.

Målfesten ville stadig ingen ende tage. En tilfældig puck blev samlet op af Markus Jensen der afsluttede, og i luften kunne Brodie Dupont slå returen i nettet. 5-5 og stadig 10 min tilbage af den ordinære spilletid.

En hård dom over Morten Poulsen gav nordjyderne et nyt powerplay, og Herning havde modsat ikke fået ét eneste. Poulsen måtte skøjte skadet i omklædningsrummet efter episoden.

Herning klarede frisag og fortsatte ufortrødent jagten på de tre point. Nikolaj Krag Christensen scorede imidlertid på en chance som Simon Nielsen klart skulle have gjort mere ved.

Få minutter efter blev kampen så afgjort. Radim Piroutek afsluttede fra en håbløs vinkel, men pucken overlistede alligvel Nielsen og dermed endte kampen 7-5 til Frederikshavn.


Herlev skabte Black Friday i Frøs Arena Rungsted stærkest i straffeslag mod ærkerivaler