Herlev scorede tre mål på bare 36 sekunder i Vojens og tog alle tre point med hjem over bælterne

SønderjyskE-Herlev Eagles 4-5 (1-1,2-4,1-0) Sidst Herlev gæstede SønderjyskE, vendte man 2-5 til 6-5 i overtid. Det ville sønderjyderne gerne revanchere sig for i aften. Den mission så i lang tid ud til at skulle lykkes, men så holdt sønderjyderne pludselig udsalg i bedste Black Friday-stil, hvor ellers solide Patrick Galbraith delte ud af de gode tilbud, som gæsterne ikke kunne takke nej til. Dermed sikrede Rollin Carlsson og co. tre point til gæsterne efter en omskiftelig affære i Frøs Arena.

Kampens første par skift bød på to store chancer til Herlev, hvoraf friløberen til Luis Blak Olsen var den største. Patrick Galbraith, der var tilbage i sønderjydernes mål var dog klar fra start.

Herefter tog hjemmeholdet over og da man efter godt tre minutters spil fik muligheden i overtal, slog man straks til. Mads Lund skød på mål, hvor finske Christian Silfver styrede pucken ind bag Jidskog.

Sønderjyderne sad nu på begivenhederne, blandt andet takket være yderligere et par powerplay. Også i fem mod fem var der mest snert i værternes spil og både MacGregor Sharp og Mads Lund havde en fordobling på bladet, men ind ville pucken ikke.

Josh MacDonald fik efter et kvarters spil en stor mulighed, men forwarden med det knaldhårde skud har det svært med sigtekornet pt og sendte sin hammer forbi venstre opstander. Og som det ofte går, hvis et hold ikke tager vare på sine chancer, slår modstanderen til.

Ud af den blå luft slog gæsterne til med to et halvt minut til pausen. Efter et par returer endte pucken hos Rollin Carlsson, der konsekvent sendte pucken i nettet til 1-1. Dermed var det lige på måltavlen efter første periode, og det kunne gæsterne være bedst tilfredse med.

Rutsjebanetur
Anden periode blev een stor rutschebanetur, der startede bedst for sønderjyderne og sluttede klart bedst for gæsterne. Et tidligt mål af Martin Eskildsen, flot sat op af Frederik Bjerrum, gjorde at SønderjyskE kunne fortsætte første periodes gode takter.

En to minutters udvisning til Daniel Kønig gav et kort afbræk, da Skinnars ramte stolpen, men ellers bestemte hjemmeholdet slagets gang. Det gav pote efter godt syv minutter, da Mathias Borring var hurtigst over returen fra Lyøs forsøg. Den unge forward omsatte sikkert til 3-1.

Værterne rullede fortsat på og Phil Lane, der var tilbage på isen efter et uheld i første periode, var tæt på at øge føringen. Alt i alt åndede alt fred og idyl før hjemmeholdet og Herlev virkede til at have tabt lidt gejst. Den gejst kom imidlertid i den grad tilbage, da Patrick Galbraith efter små fjorten minutter indledte et miserabelt minut mellem stængerne med et kæmpe drop på Alexander Lindquist Hansens harmløse afslutning.

Defensiven og i særdeleshed Patrick Galbraith virkede rystede og bare tretten sekunder seneste lå pucken atter i nettet. Fra tæt hold scorede Skinnars ganske ugenert.

Og for at gøre ondt værre for hjemmeholdet, kastede også næste Herlev angreb en scoring af sig. Flot opspil og en snu Rollin Carlsson snød helt inde under mål to backs plus Galbraith. 3-1 vendt til 3-4 på 36 sekunder.

Flot af gæsterne, der virkelig greb chancen, da den bød sig og forstod at bygge på og smede mens jernet, eller måske snarere jernene, var varme. Galbraith blev taget ud af Simioni og Nicolaj Henriksen sat i buret. Han fik imidlertid heller ikke nogen drømmestart.

Et powerplay til gæsterne havde god fart og præcise pasninger, og kastede 3-5 målet af sig. Hattrick af hyper farlige Rollin Carlsson. Stor jubel i Herlev boksen, der havde vendt kampen helt på hovedet, ikke mindst takket være stærke udenlandske forwards.

Hjemmeholdets udenlandske forwards gjorde sig mest bemærket ved at ryge i det slagsmål, der førte til Herlevs powerplay, som gav udeholdet en to-måls føring efter fyrre minutter.

Herlev forsvarede den hjem
Det blev en forholdsvis udramatisk tredje periode. Ganske vist skulle SønderjyskE jagte point, men havde det svært mod et Herlev- hold, der koncentrerede sig om at forsvare. Spillet foregik i perioder meget i midtzonen og når værterne endelig kom frem til noget, var det fortrinsvis holdets danske forwards, der satte signatur på offensiven.

Der skulle et power play til for at bringe hjemmeholdet tilbage i matchen og her var det så langt om længe holdets nordamerikanske forwards, der stod for en kasse.

MacGregor Sharp, der som den eneste af de udenlandske forwards formåede at hæve sig over middelmådigheden denne aften, havde sidste stav på pucken. 4-5 og stadig syv minutter på klokken.

SønderjyskE fik blod på tanden og Josh MacDonald fik en gigantisk chance for at udligne, men alene med Jidskog fumlede han tilpas meget med pucken, til at chancen gled ud i det iskolde sand.

En satsning i seks mod fem kastede en pæn chance til Rasmus Lyø af sig, men Herlev fik heroisk clearet og kunne ånde lettet op og fejre endnu en sejr i Frøs Arena.

Hos hjemmeholdet må der være panderynker. Holdets udenlandske forwards har længe været i skudlinien og aftenens præstation vel næppe få kritikken til at forstumme.

Det er holdets danske forwards, der trækker det store læs, og tiden må vise, om folkene bag holdet mener det kan bære eller man tager konsekvensen af en mindre heldig hånd ved indkøb af de udenlandske forwards denne sæson og skifter ud/fornyer truppen.

Hos Herlev må der være anderledes brede smil. Endnu engang kom man i Vojens tilbage og vendte et truende nederlag til sejr. Flot fight, solide præstationer og skarpe udenlandske forwards var blandt ingredienserne i ørnenes triumf foran de godt 2000 publikummer. Rollin Carlsson viste formidabel målnæse, men også Skinnars og Thompson formåede at sætte klart aftryk på kampen.