Det gik ikke helt som håbet fra dansk side, da Japan formåede at tvinge en nervepirrende kamp ud i overtid. Men trods det danske pointtab, så kan Danmark stadig selv afgøre løjerne, hvis man søndag formår at besejre Norge.

Japan - Danmark 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1) OT

De danske løver stillede med samme trup som til gårsdagens opgør mod Storbritannien og målmandsduellen fredag aften stod mellem Frederik Andersen og Yuta Narisawa.

Underholdende åbningsperiode gav dansk føring

Kampen blev indledt i et ganske højt tempo, og den blev i klart overvejende grad afviklet på danske præmisser i de indledende minutter. Danskerne cirkulerede meget med pucken i japanernes zone, hvor man også dækkede pucken godt og dermed gjorde det svært for japanerne, at komme ind på kroppen.

Det spillemæssige overtag til danskerne kastede også et par målchancer af sig og der stod Lars Eller på de to første og største danske chancer, som faldt efter hhv. fire og syv minutters spil. Men kendetegnende for begge chancer var, at Ellers vel nærmest fik chancen for tæt på mål, hvilket gjorde det svært for den meriterede danske forward, at få en god vinkel på afslutningerne.

Trods et vist dansk overtag, så var det dog japanerne der kom først på måltavlen. Efter sløset dansk spil bag eget mål var det en enkel sag for japanernes Chikara Hanzawa, at sende pucken ind foran mål til en umarkeret Teruto Nakajima, som sikkert eksekverede med en firsttimer. Dermed 1-0 til Japan efter godt ti minutters spil.

Glæden i den japanske lejr skulle dog vise sig ganske kortvarig, da Danmarks Jonas Røndbjerg udlignede blot 37 sekundere senere. Scoringen var elegant, da Røndbjerg tog pucken med bagom japanernes mål, inden kan med et fornemt wrap around-træk lagde skiven flad ind ved nærmeste stolpe.

Nicklas Jensen tegnede sig for kampens første udvisning, da han efter 12 minutters spil måtte til afkøling for en tripping. Japanerne fik efterfølgende sat overtalsspillet glimrende op. Det blev da også til et par japanske afslutninger, selvom den største chance faktisk tilfaldt danskernes Alexander True, der efter en kontra pludseligt befandt sig i en situation alene med Yuta Narisawa i det japanske mål. Den japanske keeper slap dog bedst fra den duel.

Med godt to minutter til første periodepause støbte Morten Poulsen kuglerne til et forløsende dansk føringsmål, da han på fornem vis lagde pucken til rette for Christian Wejse, der tæt under mål fik dirigeret pucekn forbi Yuta Narisawa i målet.

Nikolaj Ehlers var tæt på at udbygge den danske føring få sekunder senere, men forsøget strøg lige forbi og stillingen var dermed fortsat 1-2 forud for aden periode.

Flot detalje gav japansk udligning

Japanerne kæmpede bravt for deres chance gennem kampen og danskerne kunne på ingen måde hvile på hvile på laurbærrene. Det var et japansk forsøg halvandet minut inde i anden periode vidnesbyrd om. Her kæmpede de japanske spillere ihærdigt omkring det danske mål, inden Yu Sato, fra en ganske spids vinket, var tæt på at reducere.

Et stærkt dansk power play-spil satte japanerne under et massivt pres, mens Hiroto Sato sad udvist for en holding, netop som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Uden at overdrive, så kan man vel godt tillade sig at sige, at de danske scoringsmuligheder nærmest stod i kø. Men ind ville pucken ikke og japanerne klarede frisag og blev fuldtallige.

Umiddelbart herefter tilkom Nikolaj Ehlers en chance af de større, men igen blev det ved lige ved og næsten for Danmark. Det samme var tilfældet efter 14 minutters spil. Med Nikolaj Ehlers i oplæggerens rolle blev Patrick Russell sat perfekt op til afslutning tæt under mål, men desværre for Danmark, så sendte Russell sin baghåndsafslutning over mål.

Brændte chancer er altid ærgerligt, men mon ikke at danskerne ærgrede sig ekstra meget, da japanerne udlignede fire minutter før den anden periodepause. Efter en japansk afslutning tog pucken et lidt atypisk opspring inde omkring det danske mål. Her viste Makuru Furuhashi fremragende hand eye-coordination, da han battede den svævende puck ind i netmaskerne bag Frederik Andersen. Stillingen var dermed 2-2 og det ændrede et dansk power play i periodens slutfase ikke på.

Hårdtarbejdende japanere fremtvang overtid

Billedet i tredje periode var langt hen ad vejen det samme som i anden. Godt hjulpet på vej af tre japanske udvisninger, så var det spillemæssige danske overtag måske endda endnu mere udtalt. En skudstatistik på 11-2 i tredje periode vidnede også om en vis dansk dominans. Men spillemæssig dominans og vundne skudstatistiker er som bekendt ikke meget værd, hvis ikke effektiviteten og skarpheden er til stede i de afgørende sekvenser.

Patrick Russell ramte eksempelvis stolpen allerede efter 30 sekunders spil i tredje periode og danskerne skød og skød i øvrigt igennem resten af perioden. Men lige lidt hjalp det i en tredje periode, der skulle vise sig både nervøs, nervepirrende og dramatisk.

Især i overtalssituationerne sværmede danskerne nærmest om det japanske mål, men med lige dele offervilje og arbejdsraseri, så lykkedes det for de heroiske japanerne at holde stand.

Kampen skulle dermed afgøres i overtid og her var det tæt på at gå helt galt for danskerne, da Yu Sato sendte en afslutning rent på stolpen halvandet minut inde i overtiden.

I sidste ende lykkedes det dog for danskerne at hive to point hjem, da Lars Eller blev sat op til afslutning fra udkanten af slottet, hvorfra han sendte pucken i netmaskerne bag Yuta Narisawa. 2-3 var en realitet og Danmark havde vundet kampen. Forud venter nu en gruppefinale mod Norge, hvor Danmark med en sejr kan sikre sig OL-deltagelse for anden gang i træk.

Esbjerg fik svenske klø af Mora - møder BIK Karlskoga i dag USTYRLIGE SPELLING, da White Hawks besejrede SønderjyskE