Briterne kom bedst ud til formiddagens kamp, og sendte øjeblikkeligt Japan under et pres, som allerede efter tre minutter betød Storbritannien kom foran i kampens første overtal, da Sean Norris modtog pucken i fart og sendte et skud ind mellem benene på Yuta Narisawa.

Presset mod japanerne forsatte, men den japanske målmand leverede den ene store redning efter den anden i løbet af første periode. Det virkede dog kun som et spørgsmål om tid før Storbritannien gjorde det til 2-0, og efter en lidt klodset tripping i offensiv zone, fik Liam Kirk scorede på at slagskud. Igen på et skud, der gik mellem benene på Narisawa.

Kort efter blev det også 3-0, da en afslutning fra Ben Lake gav en retur, som Josh Weller nemt kunne slå ind med godt fire minutter igen af perioden. 3-0 var også stillingen ved pausen, til trods for et lille japansk pres mod Jackson Whistle i slutningen af perioden.

I anden periode fastholdt japanerne deres momentum fra slutningen af første periode, og efter tre minutter af perioden fik de også pucken i nettet. Kosuke Otsu kørte ind i zonen med masser af fart, og med et træk ind i banen vippede han en baghånd op på trekantsammenføjningen. Pucken hoppede og dansede på stregen bag Whistle, som til sidst uheldigvis fik slået den ind i eget net.

Whistle tog i den grad revanche i resten af perioden, hvor han i flere omgange måtte agere redningsmand for Storbritannien. Japanerne sværmede omkring målet, og især Taiga Irikura havde alletiders chance for at reducere, men Whistle fik reddet i tre omgange.

Storbritannien kom bedre med efter periodens powerbreak, men bedst som det lignede at briterne var på vej til at finde fodfæstede igen og havde redt stormen af sig, scorede Japanerne til 3-2. En afslutning forbi mål endte med at skabe den perfekte retur, da den endte for bladet af Makuru Furuhashi på den modsatte stolpe, som trods en spids vinkel formåede at reducere til 3-2, hvilket også var resultatet efter 40 minutter.

Tredje periode bød på yderst underholdende spil, med masser af fine chancer og to hold der skabte flere chancer. Japan jagtede udligningen og var også tæt på i flere omgang, men Jackson Whistle var i den grad på pletten for briterne. Dog var det Yuta Narisawa. der stjal overskriften i perioden med en verdensklasseredning, hvor han akrobatisk kom flyvende og forhindrede en scoring med otte minutter igen.

Japanerne pressede på til sidst, men trods et par chancer inde omkring Whistles felt lykkedes det Storbritannien at tage sejren med cifrene 3-2. Dermed ender Storbritannien med at tage tredjepladsen, men Japan slutter sidst i gruppen trods en fantastisk præstation i alle tre kampe.

OL-KVAL: Danmark er OL-klar efter 4-1 over Norge Lørdagens testkampe: Herlev slog IK Pantern, Esbjerg fik Karlskoga-klø