Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-publikummet så i onsdag den anden hjemmesejr på stribe, men de så også et Rungsted-mandskab, der gav Pirates kamp til stregen. Rungsted spillede klogt og med en stram defensiv, indtil nordsjællænderne måske "blev bange for at vinde" og trak sig langt tilbage i troen på at kunne holde 1-0-føringen. 

Det gik ikke til sidst, og Pirates fik lavet et par flotte mål som blev virkelig godt forberedt af Tobias Ladehoff og Jeppe Jul Korsgaard og endnu et bevis på, at Pirates har en kæmpe bredde, som få hold matcher i Metal Ligaen.

Esbjerg kommer fra 6-5 over Frederikshavn efter overtid. Masser af mål og masser af underholdning i Granly Hockey Arena. 

- De har en stærk trup med gode spillere. De råder over fire stærke kæder og et godt trænerteam, så de har byggestenene til at skabe en stærk helhed. Og det er de lykkedes med i Aalborg. Det bliver en god udfordring for os, som vi glæder os til, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Vi har spillet gode kampe mod Aalborg. Respekten for dem, kalder på det bedste i os og har skabt den ekstra motivation og det ekstra fokus, som har gjort, vi kunne spille lige op med dem og vinde deroppe. Vi vil gerne bevise vores værd og potentialet mod de bedste i ligaen. Det er de gode hold, vi skal måle os med, hvis vi skal langt i foråret, lyder det. 

Hold øje med: Matt Salhany scorede et fremragende mål til 2-1 på et lige så fremragende oplæg fra Jeppe Jul Korsgaard. Mon ikke den trio med Julian Jakobsen som center spiller fra start i aften? Josh Winquist bliver ved at vise sig som en nøglespiller for Esbjerg. To mål og en assist i 6-5-skydeteltet mod Frederikshavn i onsdags. 

Det forventer vi: Aalborg kom op i gear i tredje periode mod Rungsted og fik presset gæsterne tilbage. I aften kommer Aalborg rullende fra første periode, og det bliver en svær opgave for Energy. 

Metalligaen.tv: Har Kenneth Kristiansen på plads for at kommentere kampen. 

Skader/karantæner: Aalborg spillede uden Kirill Kabanov, Nicolaj Carstensen og Jonas Brøndberg mod Rungsted, mens Esbjerg mod Frederikshavn måtte undvære Philip Larsen, Frederik Bjerrum, Oliver Kjær, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen.

Historikken: Tredje opgør mellem de to hold i sæsonen. Esbjerg vandt 5-4 i Aalborg, mens Aalborg vandt 5-4 i Esbjerg. Er 5-4/4-5 et godt bud på resultatet i aften?

Statistikken: Pierre-Oliver Morin har som den eneste Aalborg-spiller rundet 25 point, Tommy Giroux følger efter med 23 point. Esbjergs topscorer er Josh Winquist, der står på 24 point. 


Herlev skifter ud i truppen OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital