Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg blev sat en anelse tilbage i Metal Final4-ræset med nederlag mod SønderjyskE og Odense, men ligger dog stadig lunt. 

Hvis "lunheden" skal bevares, kræver det dog en sejr mod Esbjerg i aften på hjemmebanen i Sparekassen Danmark Isarena. 

Aalborg Pirates kom for sent i sving mod Odense i tirsdagens match på hjemmebane, og første devise fra træner Heiskanen kommer til at blive pres og koncentration på aftenens modstander fra Esbjerg for at udnytte vestjydernes sårbarhed. 

Esbjerg har nemlig ikke fået nogen superstart på sæsonen med syv kampe og syv point og skal vestjyderne med i Metal Final4, så gælder det i den grad i aften i Aalborg. 

- Men fokus er rettet fremad og fredag venter Aalborg Pirates på udebane. Det er et godt hold, somer inde i en god stime. Pirates-truppen består af
mange gode spillere, men vi lader os ikke afskrække af dem. Vi går selvfølgeligt også efter sejren i Aalborg. Jeg er aldrig gået ind til en kamp, uden at gå efter sejren og sådan er det hver gang, forklarer Energy-træner Dan Jensen i klubbens kampoptakt. 

Esbjerg har kæmpet med rytmen i de første kampen, men måske giver det et lille rygstød, at kaptajn Philip Larsen er tilbage. Når han for alvor kommer i form, bliver han en kæmpe forstærkning for den vestjyske defensiv, der har skrantet noget her i begyndelsen af sæsonen. 

Det forventer vi: At Aalborg får lagt pres på Esbjerg fra start. Det skal Esbjerg overleve for at få point i en tid, hvor selvtilliden næppe er superstor hos vestjyderne. 

Metalligaen.dk: Har Søren Kaster Poulsen på mikrofonen og Thomas Ramskov på kameraet. 

Hold øje med: Tobias Ladehoff er kommet godt fra start for Aalborg med otte point hidtil. Philip Larsen sæsondebuterede senest mod Frederikshavn bliver en kæmpe forstærkning i længden for vestjyderne. 

Historikken: Det var Esbjerg, der slukkede Aalborgs gulddrømme i sidste sæson med en 4-3-sejr i semifinaleserien. I grundserien vandt Aalborg fem af seks mulige opgør. 

Statistikken: Aalborg har fire mand i top 10 på topscorerlisten i form af Craighead, Ladehoff, Lajeunesse og Jakobsen. Esbjergs skarpeste pointscorere er Downing, Schultz og Niklas Andersen med hver seks point. 

Skader/karantæner: Esbjerg har Rasmus Bjerrum i karantæne, men stiller ellers i stærkeste opstilling. Aalborg har sagt definitivt farvel til Oliver Anker Christensen, der har stoppet karrieren og Sebastian Ehlers var heller ikke i lineuppen mod Odense. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls