Kampstart 19:30

Der er topkamp i aften i Aalborg og samtidig traditionsopgør mod rivalerne fra Herning. 

Aalborg Pirates har 10 point for fire kampe, mens Herning har sikret syv point for tre kampe, så begge hold kommer med selvtillid til Sparekassen Danmark Isarena. 

Aalborg har stille og roligt taget seks point på Sjælland mod Rungsted og Rødovre. 

Hvis vi isolerer de to kampe, så har Eric Gotz, Julian Jakobsen og Troy Lajeunesse alle leveret fire point, mens Patrick Bjorkstrand har scoret tre gange. 

Så Herning ved umiddelbart, hvem der skal passes på i aften og hvilke aalborgensere, der er i topform for øjeblikket. 

Blue Fox kommer fra 4-3-sejren over Odense i en meget seværdig ishockeykamp, måske en af de bedste, der hidtil har været spillet i sæsonen. 

Optimismen trives stadig i det midtjyske, hvor en af de nye, Simon Lafrance, virkelig har ramt målet hidtil. 

- Som jeg har fortalt nogle af mine holdkammerater, så har jeg vundet tre år i træk hjemme i Canada, og det skal ikke stoppe her. Mit mål er at vinde hvert år, og jeg tror også, at vi har et hold, der kan gøre det. Alle ved, hvad de skal gøre, og vi har god bredde med fire gode kæder, siger Lafrance til Sportherning.dk. 

Det forventer vi: Aalborg med fuld offensiv fra start mod et sikkert lidt afventende Herning-mandskab. Kan midtjyderne snige en udesejr med hjem fra Sparekassen Danmark Isarena? Det ligner en helt tæt kamp, hvor Herning er favorit grundet lidt mere bredde. 

Hold øje med: Garth Murray er på plads på sin gamle hjemmebane i Aalborg for første gang. Det bliver stensikkert specielt for canadieren. Hvad har han gjort rent taktisk for at overraske sine tidligere kolleger i det nordjyske?

Skader/karantæner: Herning har på det seneste været uden Marcus Almquist og Joachim Linnet og med en stærkt kørende Janis Fecers i målet som erstatning for Seldrup. Aalborg manglede senest Nicolai Weichel, Oliver Anker Christensen og Sebastian Ehlers i kampen i Rødovre. 

Historikken: Fem sejre til Herning mod Aalborg i grundserien, inden de to hold mødtes i bronzekampen, hvor Aalborg vandt med 3-1 i point. 

Statistikken: Eric Gotz er kommer flyvende fra start med 112 minutter i fire kampe og seks point for Aalborg. Hos Herning er Mathias Bau kommet godt fra start med 55 minutters istid og fire point i tre kampe. 

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads i Sparekassen Danmark Isarena for at guide dig gennem kampen. 


OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn WH OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles