Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates er i fin form for øjeblikket.

Det viste nordjyderne - ikke mindst i den sidste kamp mod Riga - i Continental Cup-weekenden, hvor Pirates sprudlede og endelig fik lov at arbejde med fire angrebskæder. 

Når Aalborg kan komme med sine fire "bølger" - altså fire kæder, der potentielt kan score mål - er det vanskeligt at se en modstander, der kan true holdet i en serie over syv kampe. I hvert fald som status på holdene er lige nu. 

- Første mål med Continental Cup-weekenden var at komme videre, men dernæst har fokus været at få alle mand spillet ind og få folk tilbage fra skader. Den mission er lykkedes her ved Continental Cup, hvor vi har spillet med fire dygtige kæder hele vejen, sagde Julian Jakobsen efter weekendens strabadser til Nordjyske.dk

- Nu skal vi bare blive lidt skarpere på at få skåret ned på skiftenes længde, for det er, når alle mand bliver involveret, at vi er bedst, tilføjede han. 

Og det er altså formentlig et Aalborg-hold med fire giftige kæder, Rungsted kommer til at danse med i aften, men kampene mellem sidste sæsons to DM-finalister har det med at være ganske uforudsigelige. Senest vandt Aalborg 3-2 i overtid i Rungsted i en kamp, hvor Rungsted faktisk havde mest at byde ind med rent spillemæssigt. 

Det forventer vi: Det kan blive topunderholdende i aften i Aalborg med to hold, der vil fremover isen. Det er spillestilen hos både Aalborg og Rungsted og med Aalborgs fine weekend in mente og Rungsted med to hidsige kampe mod Rødovre i benene, kan det sagtens blive målrigt. 

Hold øje med: Johan Skinnars fik scoret sit første mål for Aalborg i Continental Cup-weekenden. Måske bliver det første Metal Liga-mål i aften? Hos Rungsted har Rasmus Andersson skudt sig varm og scorede to gange i lørdagens kamp mod Rødovre. 

De indbyrdes kampe: Som ovenfor nævnt havde Aalborg altså overhånden senest med 3-2 hos Rungsted efter overtid. Omvendt vandt Rungsted den første kamp i sæsonen med 4-3 hos Aalborg i den periode, hvor Rungsted endda var hårdest ramt af skader. 

Statistikken: Aalborg er med 13 point i fem kampe suverænt i spidsen for Metal Ligaens formbarometer, mens Rungsted står med fem point færre for de seneste fem kampe. 

Skader/karantæner: Rungsted stadig uden Sebastian Bergholt og Nichlas Hardt og altså senest med fire angrebskæder. Aalborg har endnu ikke fået Ian Edmondson "hjem" igen, mens Emil Marcussen stadig sidder ude. 


Rungsted kunne ikke stå for presset VIDEO: Højdepunkter fra Herlev-Esbjerg