Aalborg malede på og Thomas Spelling fik endelig scoret sit første sæsonmål

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 3-1 (0-1, 1-0, 2-0) Aalborg kunne tage førstepladsen tilbage i Metal Ligaen med en sejr, og der var uden tvivl god gejst på holdet efter, at man havde vundet gruppen ved Continental Cup i weekenden, hvor man sejrede med 7-2 over lettiske Olimp Riga i den afgørende kamp i gruppen. Rungsted kom til Aalborg med nogle svingende resultater på det seneste, hvor det blev til en sejr på 3-1 hjemme over Rødovre Mighty Bulls, mens man om lørdagen tabte med 4-3 efter straffeslag på udebane mod Rødovre.

Det blev Aalborg, der efter en god fight vandt med 3-1 over gæsterne og dermed fik nordjyderne en lille ny revanche for nederlaget i DM-finalen i fjor og fører nu 2-1 i "grundserie-serien" mod Rungsted.

Aalborg kom med næsten stærkeste opstilling, hvor det kun var forward Emil Marcussen, der stadig var ukampdygtig, mens Rungsted Seier Capital var uden forward Nichlas Hardt og backen Sebastian Bergholt, der er ude med længerevarende skader, mens backen Mathias Røndbjerg og forward Hampus Gustafsson heller ikke var med bussen til Nordjylland.

Målmandsduellen stod mellem Frederik Søgaard for Aalborg Pirates og Ville Kolppanen for Rungsted Seier Capital. Søgaard fik sin bare anden start for Pirates i Metal Ligaen denne sæson.

Rungsted foran efter første 
Der var flere gode offensive aktioner for Pirates i de første tyve minutter, hvor der blev spillet frem til en del chancer, men det var Rungsted Seier Capital, der kunne skøjte til første pause oppe med 1-0. Marcus Olsson blev spillet fri af Mattias Persson, og han kunne let smide pucken mellem benene på Søgaard, der var ved at forflytte sig i målet.

Begge hold fik muligheden i powerplay, hvor Rungsted ikke fik sat spillet ordentligt op, så var Aalborg tættere på med et par afslutninger fra Thomas Spelling, der stadig var på jagt efter sit første sæsonmål. Derudover var Martin Højbjerg igennem, men han kunne heller ikke liste pucken i nettet.

0-1 efter 1. periode, hvor Aalborg havde mulighederne, men det var Rungsted, der udnyttede chancen, da de fik den.

Aalborg-pres gav pote
Aalborg fortsatte, hvor de var sluppet i 1. periode. Masser af muligheder, men man var ikke kyniske nok i begyndelsen af perioden. Charlie Curti, Pierre-Olivier Morin og Kirill Kabanov alle med gode muligheder, men Kolppanen var klar.

Pirates fik muligheden i powerplay, men trods gode muligheder til Patrick Bjorkstrand og Kirill Kabanov, så lykkedes det ikke for Pirates at udnytte overtallet til scoring. Det var spil til et mål, men det virkede til, at det var forhekset, men efter en vunden faceoff fra Patrick Bjorkstrand, så endte pucken ved Thomas Spelling, der hamrede pucken i nettet for hans første scoring i denne sæson, hvilket virkede til at være en stor forløsning for Spelling.

Rungsted fik mod slutningen af perioden bidt sig en smule fast i Pirates' zone, og kom til enkelte chancer, men det var meget sporadisk, at de var oppe i offensiv zone. Kort efter så havde Pirates bidt sig fast igen.

1-1 efter 2. periode, hvor Pirates havde kontrol over pucken, og det lykkedes også at få scoret en enkelt gang.

Fortjent nordjysk gevinst
Aalborg kom godt ud til tredje periode, og det gav også bonus, da Nikolaj Carstensen vippede pucken ud af zonen, hvor Mikkel Højbjerg var først på pucken og satte den sikkert over stokhandsken på Kolppanen. Det var fortjent efter spil og chancer, men Rungsted kom lidt med i perioden igen, og kom til enkelte gode muligheder, men Frederik Søgaard var klar med redningerne, når Rungsted kom tæt på.

Efter spil og chancer, så lignede det en afgørelse på kampen, da Mikkel Højbjerg kunne sende pucken i nettet til 3-1, da han var først over en returpuck efter en afslutning fra Tobias Ladehoff.

Mikkel Højbjerg slog pucken ned i luften og kunne slå den ind i et tomt mål bag Kolppanen.

Rungsted fik muligheden i powerplay, men Aalborg kæmpede godt i boxplay, hvor man fik lukket ned for mulighederne til Rungsted, og lige som Aalborg blev fuldtallige, fik Lasse Bo Knudsen en halv friløber, men hans aflevering på tværs var upræcis.

Med lidt over et minut igen af perioden ville Rungsted satse uden målmand, men den ekstra spiller var alt for hurtigt på isen, så Rungsted fik i stedet en udvisning for at være for mange spillere på isen.

Tiden løb af uret, og Aalborg kunne notere en sejr på 3-1 over mestrene, og overtog dermed 1. pladsen i Metal Ligaen igen, efter at Frederikshavn White Hawks havde taget den tidligere på ugen.


Jacob Böll bliver fast mand i Rødovre OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital