Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg er som det foreløbig eneste mandskab kvalificeret til Metal Final4. 

Nordjyderne har lige fra start sat sig på toppen af grundspillet og næste mål for Garth Murray og co. er at holde på førstepladsen og pladsen som førsteseedet i slutspillet.

I aften tager nordjyderne imod SønderjyskE, og Aalborg kommer fra en match mod Esbjerg, der beviste, hvorfor Aalborg lige nu er på toppen af Metal Ligaen: Evnen til at slå til på de rette tidspunkter og vinde på selv en dag, hvor modstanderne faktisk havde fat i store dele af kampen.

Det gjorde Aalborg med tre scoringer i tredje periode, der fik vendt kampen fra 2-4 til 5-4.

Gæsterne fra SønderjyskE kommer fra en flot kamp mod Odense, som sønderjyderne vandt med 7-3. SønderjyskE lignede et hold, hvor et eller andet var løsnet. Anders Førster stod for første gang i spidsen for de lyseblå med Casper Stockfisch som assisterende coach. 

- Jeg er bare glad for, at vi løftede os og stod sammen som hold. Vi spillede en rigtig god ishockeykamp. Vi kom hårdt og aggressivt ud, og det er det, vi kan bruge til noget i den aktuelle situation, siger Anders Førster til JydskeVestkysten.

SønderjyskE står foran en vild uge: Aalborg ude, Herning og Rungsted hjemme og med 13 kampe, 21 point er SønderjyskE stadig med i kampen om Metal Final4-pladserne. 

Det forventer vi: Hvis SønderjyskE tager point i aften, kan det være afgørende for en Final4-kvalifikation. Men det bliver vanskeligt, for Aalborg vil forsøge at sætte sig på kampen fra start og går ind til kampen som favorit. 

Hold øje med: Villiam Haag var stærkt kørende i kampen mod Odense. Mere end stærkt endda med fire scoringer. Hos Aalborg er Jeppe Jul Korsgaard for øjeblikket godt skøjtende og Pirates' styrke er den enorme bredde.

Skader/karantæner: Aalborgs bredde bliver testet pt Nikolaj Carstensen, Calder Brooks, Tor Ulrik Bolther Rasmussen og Søren Dietz-Larsen sad ude i kampen i Esbjerg. SønderjyskE har altså set Oliver Gatz stoppe i sidste uge, ligesom Matt Spencer stadig ikke var klar efter sin skade. Gabriel Desjardins og Jacob Schmidt-Svejstrup sad ude i det sønderjyske angreb. 

Metalligaen.dk: Kasper Buch er på plads i Aalborg for at guide dig igennem de 60 minutter i Sparekassen Danmark Isarena. 

Historikken: Aalborg var i fuld kontrol i det første indbyrdes møde, som nordjyderne vandt med 3-1.

Statistikken: Aalborgs tre bedste i pointligaen har 15, 14 og 14 point og det er Tommy Giroux, Patrick Bjorkstrand og Pierre-Olivier Morin. SønderjyskE's topscorer Willilam Pelletier står med 14 point, hvoraf hele 13 er assister. 


PÅ METALLIGAEN.TV lige nu: Ishockeymagasinet Sudden Death GOALSHOW: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy