Kampstart 15:00 i Bentax Isarena

Aalborg Pirates kommer direkte fra en meriterende sejr i Frederikshavn, der endda blev gennemført med en håndfuld stamspillere ude. Stærk præstation af Pirates, der dermed hang på i toppen. Med en sejr i dag kan Aalborg-mandskabet såmænd lægge fin afstand til SønderjyskE.

Mikkel Højberg ser tilbage på kampen i Nordjyske. 

Jeg synes, det var en fortjent sejr, Vi startede kampen klart bedst, og siden blev den noget mere tæt. Men selvom vi ikke var så mange spillere, så var vi nok til at tage de tre point. Og det føles altid godt at vinde i Frederikshavn, siger Aalborg-forwarden.

Aalborg kommer op mod et SønderjyskE-hold, der spillede solidt fredag aften og vandt 3-0 over Herlev. Træner Simioni håber på lige så stor disciplin som mod Herlev, hvor sønderjyderne ikke spillede i undertal en eneste gang. 

Spørgsmålet i dag er, om sønderjyderne kan udnytte, at holdet måske har flere kræfter i længden end hjemmeholdet. SønderjyskE kan rulle på med fire kæder, mens Aalborg - hvis ikke der er blevet yderligere folk klar - i sagens natur har lidt færre topspillere at tage af.  

Skader/karantæner: Aalborg var uden Martin Højbjerg, Martin Lefevbre, Thomas Spelling, Lasse Bo Knudsen og Nikolaj Carstensen mod Frederikshavn. Også Anton Schou var ude, men hans karantæne er overstået i dag. SønderjyskE har endnu ikke benyttet Anders Biel og Mike Little. 

Hold øje med: Jonas Brøndberg spillede hele 22 minutter fredag aften og er lynende hurtig gået ind som central mand i Aalborg-defensiven. Hos SønderjyskE noterede man sig tre danske scoringer mod Herlev. Er det importspillernes tur i eftermiddag?

Det forventer vi: SønderjyskE med et forsøg på at spille klogt taktisk og på omstillinger mod et Aalborg-hold, der formentlig også spiller lidt mere forsigtigt end normalt på hjemmebane. Det kunne sagtens blive et målfattigt skakspil, der først åbner i sidste halvdel af kampen.

Historikken: Sidste sæson vandt Aalborg fem af seks kampe mod SønderjyskE - to af dem i overtid. Den første kamp i indeværende sæson gik til Aalborg med en 5-3-sejr i Frøs Arena. 

Statistikken: Sebastian Bergholt var i den grad på arbejde fredag aften, hvor han spillede 27:42 minutter for Aalborg. Venter en landsholdsudtagelse forude? Hos SønderjyskE tog Matt Prapavessis den rolle i forsvaret med næsten 25 minutter på isen for de lyseblå. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox VIDEO: Pirates-fans hyldede heltene - både i Frederikshavn og Aalborg