Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Endnu et opgør i den tætte top 4-kamp og endnu en match mellem to mandskaber, der plejer at spille tætte kampe - med få undtagelser.

Aalborg Pirates kommer direkte fra en 2-1-sejr over Herning efter straffeslag og en kamp, hvor Corona-pausen åbenbart havde givet Aalborg-spillerne så friske ben, at de kom ud som lyn og torden. 

Det var i det hele taget svært at se eller mærke på Garth Murrays mandskab, at holdet havde været udsat for en lang pause og selv uden en række stærke navne, lykkedes det altså at vinde i Herning.

- Det her er sådan en kamp, vi kan hive frem, hvis vi begynder at opleve noget modgang. Den betyder helt sikkert noget ekstra. Man skal også huske på, at vi ikke har spillet kampe i en måned. Det er vigtigt for os at komme ind i kampflowet igen. Det var en mandfolkepræstation, vi fik leveret i Herning, så det motiverer og giver noget gejst over hele linjen, sagde Ronny Larsen, assisterende træner og sportschef, efter kampen. 

Hos SønderjyskE kan Mario Simioni glæde sig over, at førstepladsen er indenfor rækkevidde. 

- Det skal nok blive intenst. Aalborg kom godt ud af deres ufrivillige corona pause og hentede en flot sejr i Herning. Vi ved at de vil komme hårdt ud på hjemmebane, så vi skal være klar fra første puckdrop, siger han til klubbens hjemmeside. 

- Vi skal spille med overblik og ikke tage nogle chancer. Der skal tages nogle kloge beslutninger, for Aalborg er et godt hold der vil gå stenhårdt efter tre point. Vi leverede en god arbejdsindsats i mandags mod Frederikshavn både med og uden puck – det skal vi gøre igen tirsdag aften og kan vi det, så er der absolut chancer for at få point med hjem i bussen, lyder det fra Mario Simioni. 

Det forventer vi: Det er to skøjtestærke mandskaber, så der kommer til at være enormt tempo i kampen i aften. Aalborg har hjemmebane og publikum i ryggen og derfor smal favorit. 

Hold øje med: Patrick Bjorkstrand var en stærk lederskikkelse hos Aalborg i Herning for nylig, og SønderjyskE havde en Nicolaj Henriksen i storform, der nu skal have "aleneansvar", mens Galbraith er på olympisk færd.

Skader/karantæner: Aalborg spillede uden Lasse Bo Knudsen, Pierre-Olivier Morin, Thomas Spelling og Jacob Møller Jensen mod Herning, mens SønderjyskE mod Frederikshavn spillede uden Mike Little og William Boysen - sidstnævnte færdig for sæsonen. De to unge, Jeppe Müller og Jonas Borring, var ligeledes fravalgt eller fraværende.

De indbyrdes kampe: Aalborg vandt de to første kampe 6-2 og 4-2, mens SønderjyskE i det seneste opgør i Sparekassen Danmark Isarena tog en 3-2-sejr med hjem. 

Statistikken: Stor forskel på antallet af scorede mål hos de to tophold. Aalborg har scoret 120 gange, mens SønderjyskE har smidt 95 kasser ind og til gengæld står med 70 mål imod mod Aalborgs 74 mål imod. 


Pirates vandt tæt topkamp i straffeslag FANSENE ER TILBAGE: Fuld hammer på festen og farverne fra på tirsdag