Julian Jakobsen var igen på pletten som afgørende mand

Aalborg Pirates - SønderjyskE 3-2 (0-1, 1-1, 1-0) 0-0, 1-0 Til aftenens kamp var det et afbudsramt Aalborghold, der tog mod SønderjyskE i et topbrag i Sparekassen Danmark Isarena. Pirates var uden Kirill Kabanov, Johan Skinnars, Anders Koch, Pierre-Olivier Morin og Thomas Spelling af forskellige årsager. Det var med til at give muligheden for 18-årige Magnus Rosenørn Boesen i 4. kæden. Boesen har gjort det godt på både U20-holdet, men også på 1. divisionsholdet i denne sæson.

SønderjyskE var også ramt på mandskabet, men det var primært på defensiven, hvor Mike Little og Anton Öhman manglede, mens forward William Boysen var ude offensivt.

Julian Jakobsen og Patrick Galbraith blev hyldet inden deres tur til Beijing for at repræsentere Danmark ved De Olympiske Lege, derudover blev Mikkel Højbjerg hyldet for sine første 300 kampe for Aalborg.

Det var tydeligt, at de kæder, som Aalborg måtte stille med grundet mandskabsmangel, gjorde, at kampens begyndelse blev en del rodet, og det var en del fejl fra holdene. Som regel var det ikke mange afleveringer, der blev sat sammen. SønderjyskE kom til flere gode muligheder i begyndelse, men George Sørensen var klar med redningerne.

Efter lidt tumult mellem Tobias Ladehoff og Mads Eller ved faceoff blev der spillet med fire spillere på begge hold, men ingen af holdene kunne udnytte, at der var mere plads på isen.

Da SønderjyskE fik kampens første powerplay skulle SønderjyskE ikke bruge lang tid, før at de havde udnyttet det til at komme foran med 0-1. Mathieu Foget skød på mål, hvor George Sørensen reddede med benskinnen, men pucken røg direkte ud til Mikkel Jensen, der sikkert bragte SønderjyskE foran.

Aalborg kom til flere muligheder efterfølgende, men en bundrutineret Patrick Galbraith var sikker i resten af perioden, hvor Pirates ikke kom til de store chancer. Ej heller, da Aalborg kom i powerplay, så blev det ikke til de store chancer.

Allerede i det første skift i 2. periode måtte Victor Panelin-Borg skøjte langsomt ud i boksen, da han var blevet ramt. Imens, at han sad over, overtog Jonas Wilquin hans rotation på pladsen. Victor kom tilbage og tog et par skift, men måtte opgive og skøjtede i omklædningen. Endnu et slag til et allerede hårdt ramt Pirates-hold.

Pirates kom endnu engang i undertal, hvor defensiven kæmpede flot for George Sørensen. Pirates havde pucken i store dele af perioden, mens SønderjyskE lukkede godt ned foran Patrick Galbrith, så det ikke blev til de store chancer.

Aalborg fik muligheden i powerplay, hvor Martin Højbjerg slog til fra kanten af den ene cirkel, hvor han hamrede pucken ind bag en chanceløs Patrick Galbraith. Kort efter endte Pirates igen med at være i undertal, og denne gang straffede SønderjyskE igen Pirates, da Mathieu Foget gjorde det samme som Martin Højbjerg, og hamrede pucken ind mellem venner og fjender til ny SønderjyskE-føring.

Der var rigeligt med chancer til Pirates for at udligne, hvor blandt andet Jonas Jacobsen stod helt fri ved den ene stolpe, men Galbraith nåede over med den ene benskinne og lukke ned. Kort efter var Martin Højbjerg på færde, men igen blev Galbraith den store. Jeppe Jul Korsgaard kom alene mod Galbraith, men Korsgaard forsøgte at afdrible Galbraith, men endte i stedet med at miste pucken og chancen løb ud i sandet.

Trods de mange fravær, så var det Aalborg, der igen spillede pucken fornuftigt rundt og kom til flere gode muligheder, mens SønderjyskE forsøgte at komme tæt på George Sørensen i målet. Når SønderjyskE kom tæt på, så var Aalborg klar til at lukke ned, så SønderjyskE ikke kom yderligere foran.

SønderjyskE havde muligheden i powerplay, men Aalborg-spillerne ofrede sig foran George Sørensen, hvor de fik både stave og kroppen i vejen for en del tværpasninger og afslutninger. Midtvejs i perioden opsnappede Nikolaj Carstensen pucken, og afleverde til Tobias Ladehoff, der ventede med skuddet til, at Carstensen strøg forbi foran Galbraith i målet, og udligningen var i hus for Aalborg.

Kort efter var der igen bud efter SønderjyskEs powerplay, men Lasse Bo Knudsen var flere gange ned for at blokere puckens vej mod målet, så det lykkedes for Aalborg at holde SønderjyskE fra at score.

Tiden løb af uret uden yderligere scoringer, og det betød, at der skulle maksimum fem minutter mere.

Overtiden gav enkelte små chancer, uden at det endte med at den store muligheden, og derfor skulle kampen afgøres i straffeslag. Igen var det Aalborgs kaptajn, Julian Jakobsen, der var den eneste, der scorede. Inden da havde Cam Brown, Mathieu Foget og Mads Eller brændt for SønderjyskE, mens Patrick Bjorkstrand og Martin Højbjerg heller ikke kunne score på deres muligheder.


OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE