Kampstart 18:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg og Herning mødes for femte gang i sæsonen med midtjyderne i momentum indbyrdes med sejre i de to seneste opgør. 

Til gengæld har Esbjerg lige nu pointmæssigt momentum med 11 point ud af de seneste 12 mulige. 

- Det handler i høj grad om at være konsistente. Vi har en gameplan, og den skal vi være tro overfor og konsekvent spille efter som i kampene mod Rungsted og Frederikshavn. Hvis vi skal fortsætte ad den vej, handler det i høj grad om mindset, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Da holdets ledere gik i den rigtige retning, fulgte de sidste med. Da vi traf de gode valg, minimerede vi de fejl, der havde plaget os og resultaterne fulgte med. Det er den kurs eller udvikling som vi ønsker fortsat i den kommende tid, understreger den 40-årige canadier.

- Herning fører i tabellen og den lyver sjældent. Så det er et stærkt hold, der gæster Esbjerg fredag aften. Men det har måttet arbejde for pointene på det seneste. Men vort fokus er os selv og vi vil gerne fortsætte med at bygge på vores eget spil. Udviklingen af spillet er ikke en modsætning til pointene, men det vigtigste er proces og udvikling.

Esbjerg Energy har dog stadig langt op til den top fire, hvor Herning spiller med i en tæt kamp om førstepladsen. Men det er svipset med to point i de seneste tre kampe for midtjyderne. 

- Nej, vi må jo erkende, at sæsonen er blevet vendt lidt på hovedet her med tre nederlag i de sidste tre kampe. Tidligere på sæsonen var vi dygtige til at afgøre de tætte kampe til sidst og tage sejren, men det har været anderledes her på det seneste. Det er klart, at det påvirker stemningen, siger Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk

Hold øje med: Finske nye folk i begge trupper. Teemu Pulkkinen fik sin drømmestart med fire point for Herning, men har ikke lavet point i de sidste to kampe, mens Juuso Walli straks viste, at han kan være med til at stabilisere Esbjergs defensiv. 

Det forventer vi: Det kan næsten ikke undgå at blive tæt, tæt i Esbjerg. Hjemmeholdet arbejder for at holde momentum og måske et lillebitte håb om en top fire, mens Herning er i kamp om førstepladsen og en ny omgang momentum.

Skader/karantæner: Herning havde Miska Humaloja ude senest mod Aalborg, mens Mathias Bau Hansen blev skadet. Begge tvivlsomme i aften, måske spares Bau med henblik på det kommende OL? 

De indbyrdes kampe: To gange overtid med en sejr til hver i de to første kampe, mens Herning har taget seks point i de seneste to kampe. Samtlige kampe har været helt tætte.

Statistikken: Er Mathias Bau med for Herning i aften har vi en duel mellem de to mest scorende spillere i Metal Ligaen. Felix Scheel og Mathias Bau Hansen står begge med 20 mål. 


Højdepunkter: Aalborg Pirates-SønderjyskE Pirates vandt tæt topkamp i straffeslag