Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Det er en White Hawks-organisation og hold, der kommer med stor menneskelig tristhed til kamp i Esbjerg i aften.

Den livslange "altmuligmand" i Frederikshavn-hockeyen, Peter Glad, er netop gået bort, og det er et stort savn for White Hawks og byens ishockey. Det har man kunnet læse om alle steder, hvor frederikshavner-hockeyen har været omtalt de seneste dage.

Omvendt skriver White Hawks' hjemmeside også følgende: 

- Det kan være svært igen at vende blikket mod spillet, men hvor grotesk det end måtte opfattes, så går livet videre, og der skal afvikles nye kampe. Det ville også være helt i Peters ånd. White Hawks var hans klub, og på trods af Peters alt for tidlige død skal holdet forsøge at samle sig torsdag aften, hvor et møde med Esbjerg Energy venter i Granly Hockey Arena.

Formentlig en helt korrekt opfattelse af situationen i omklædningsrummet, hvor samtlige lokale spillere formentlig kender og husker den altid imødekommende Peter Glad. Det er ham, som White Hawks kæmper for i aften.

White Hawks-mandskabet er inde i en solid sejrsstime, der virkelig skal stå sin prøve i aften mod et sultent og hjemmestærkt Esbjerg-hold, der senest i Granly Hockey Arena vandt med 4-0 over Herning Blue Fox. Senest fulgte så 1-4'eren i Herlev, som var en streg i regningen for Energy.

- Vi spillede tirsdag aften i Herlev og måtte desværre konstatere, at vi havde samme problem som har generet os gennem store dele af sæsonen. Vi præsterer for dårligt, når vi møder de hold, som ligger omkring os i tabellen. Vi præsterede rent ud sagt ikke godt nok i kampen i Herlev, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det er ikke fordi, at vi ikke har talt om problemet med de svigtende resultater mod de hold omkring os. Vi har analyseret det og illustreret det med video og trænet i dagligdagen. Og alligevel er min konklusion, at vi som hold ikke var klar i Herlev, og det er ikke godt nok, når vi har set, hvad Esbjerg-holdet formår, siger han i klubbens kampoptakt. 

Historikken: Frederikshavn har vundet begge dueller mellem de to hold. Den ene i ordinær tid med 2-1, den anden med samme cifre efter overtid. 

Det forventer vi: Det kunne sagtens ligne en 2-1-agtig-kamp igen i aften i Esbjerg, hvor et disciplineret White Hawks-hold vil stille sig roligt ned og vente på, at hjemmeholdet angriber. Helt lige.

Statistikken: Philip Schultz oppe som topscorer for Esbjerg Energy med 17 point (5 mål og 12 assister) i 20 kampe. Hos Frederikshavn har Christopher Frederiksen sneget sig som etter på den interne liste med 15 point (3 mål, 12 assister). 

Skader/karantæner: Esbjerg havde Tobias Ebener med senest, Jonas Bjerrum sad ude og Edgars Kulda er altså ikke mere i klubben. Frederikshavn melder kun Christoffer Åkesson ude og så spiller nordjyderne altså uden Linus Lundberg, der har fået kontrakten opløst i jagt på mere spilletid. 

Hold øje med: Rasmus Bjerrum både med mål og assist, da Esbjerg slog Herning 4-0 senest. Hos Frederikshavn må Daniel Trkulja være opsat på at generobre sin førsteplads i pointligaen hos nordjyderne. 


4-1-sejr til Esbjerg efter solid arbejdsindsats VIDEO: PHILIP SCHULTZ gør esbjergensisk status efter tirsdagskampen