Kampstart 20:00 i Granly Hockey Arena

Så er der åbnet op i serien mellem Esbjerg og Frederikshavn. Sådan for alvor.

To Justin Shugg-scoringer i overtiden har sendt både canadieren og Frederikshavn ind i serien mod Esbjerg igen, og selv om Esbjerg i lange stræk har været det spillemæssigt dominerende hold i de foreløbig fire kampe, har White Hawks altså formået at holde igen og vinde de to seneste matcher. 

Der var jubel næsten som ved et DM-guld, da Shugg scorede sit 4-3-mål i fredags, og nordjyderne har haft en fin evne til at komme stærkt igen som korkproppen, der bliver oven vande.

Justin Shugg fortalte efter kampen til Kanal Frederikshavn, at han efter kampen gik hjem for at meditere og måske har han fundet den indre ro, der skal til for endnu engang at spille en afgørende rolle.

Og måske har træner Pasanen fundet de kædesammensætninger, der holder vand til flere sejre. Forleden var Justin Shugg stadig sammen med Mike Hammond, men de havde fået Sebastian Brinkman som tredjemand i stedet for Kyle Hope.

Esbjerg Energy-træner Jason Jaspers var tydeligvis træt af nederlaget fredag aften, hvor vestjyderne kunne have afgjort kampen i en forrygende anden periode, hvor der var mulighed for meget mere end 2-1-føringen. 

Jaspers kan glæde sig over, at Craig Puffer er tilbage i opstillingen efter overstået karantæne, og der er ingen tvivl om, at det give et kæmpe boost til Energy at få ham i sving igen. Også Cam Knight skulle ifølge Jason Jaspers i dagens JydskeVestkysten være klar til spilletid.

- Det er svært at komme til anden analyse, end at vi bare ikke havde medgangen i fredags. Jeg synes, Frederikshavn vandt fortjent i tirsdags, men fredag var vi klart bedst, men de scorer nogle mål, de normalt ikke ville score, og pucken hoppede bare ikke vores vej i de afgørende sekvenser. Det er svært at forklare sådan noget, det er bare sport, det var bare ikke vores aften, det skulle ikke være, siger Jason Jaspers til JydskeVestkysten. 

Statistikken: Spændende, hvem Jaspers foretrækker i buret. Søgaard og Lillie har fået to kampe hver og med den rækkefølge, der har været brugt hidtil, er det Lillies tur i aften. Han har også en klart bedre redningsprocent end sin yngre kollega, men begge målmænd har 1-1 i vundet/tabt. Hos Frederikshavn har Filip Larsson en procent på 89,55, som ligger midt imellem de to modstanderes.

Hold øje med: Craig Puffer vil med sikkerhed være vigtig for Esbjerg i dag - både i fem mod fem-spillet, men også i powerplay, hvor han har været en manglende brik hidtil. Hos Frederikshavn har den finske back Elias Ulander været et godt tilsæt med tre point og masser af minutter hidtil i serien. 

Det forventer vi: At Esbjerg vil tage teten og dominere spillemæssigt mod et Frederikshavn-hold, der afventer og holder tæt. Vi er på en måde tilbage ved den første kamp i serien - og derfor "bedst af tre" - og det kan sagtens betyde, at vi ligesom i den første kamp i serien får en meget stille første periode. Et bud herfra er, at kampen først åbner sig sent.

Skader/karantæner: Hos Frederikshavn udgik Christian Mieritz fredag aften, i forvejen er Bumagin og Seldrup ude. Esbjerg har formentlig Jannik Christensen ude, mens der altså skulle være gode muligheder for at få Cam Knight i aktion igen. Jeppe Vinther står også til mere spilletid, Craig Puffer er tilbage efter overstået karantæne. 

Historikken: Ganske pudsigt er det, at serien fuldstændig følger den meget omtalte seneste serie mellem de to mandskaber fra 2018/19. Her førte Esbjerg 2-0, Frederikshavn kom på 2-2. Ifølge "planen" vinder Esbjerg i aften. Eneste forskel: Frederikshavn havde hjemmebanefordelen i 2019. 


Før kamp fem: Pasanen-roser til Filip Larsson VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Herning