Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy skuffede i hjemmepremieren mod Rungsted, hvor det blev til et nederlag på 3-4 efter en ikke helt overbevisende indsats af vestjyderne. 

Dog viste Energy-spillerne dog i glimt, at der gemmer sig krummer i holdet. Blandt andet, da Niklas Andersen scorede ugens mål i Metal Ligaen. 

Nu er det fredag aften, og Herlev kommer på besøg i det vestjyske. 

- Herlev er altid en svær modstander. Og lad mig lige minde om, at de senest besejrede Aalborg. Herlev er altid farlige og kan drille alle hold i ligaen. Skal vi have en mulighed mod dem, skal vi være opmærksomme og ikke invitere dem ind i kampen, siger Esbjerg-træner Dan Jensen i klubbens kampoptakt. 

- Herlev er et mandskab med stor kvalitet, ikke mindst i de første kæder. De er ofte meget effektive og vi skal respektere dem. Vi spiller i en meget lige Metal Liga, hvor alle slår alle. Sådan er ligaen også i år. Bare tag et kig på resultaterne, lyder det fra Dan Jensen. 

Det var overraskende for de fleste, at Herlev tog til Aalborg og vandt efter straffeslag. Det var et svækket Herlev-mandskab, der var på besøg i det nordjyske, men Eagles får sædvanen tro meget ud af lidt, og man skal ikke undervurdere, at mange af de yngre Eagles-folk er ved at få hår på brystet og masser af Metal Liga-erfaring. 

Og så har man selvfølgelig Asperup og Heinerö på toppen af kransekagen. 

Hold øje med: Niklas Andersen kan blive svær at styre for Herlev i aften og hos Herlev får målmand Zetterquist med sikkerhed en travl aften.

Det forventer vi: Et afventende og disciplineret Herlev-mandskab, der vil spille klogt og forsøge at slå kontra - nøjagtig som i Aalborg tirsdag aften.

Skader/karantæner: Esbjerg Energy savnede Jeff King, Philip Larsen og den karantæneramte Nick Master senest, mens Herlev har Noah Samsøe ude med karantæne, Isac Skedung og Rasmus Simonsen har endnu ikke været i aktion, mens Lucas Carlsson også sad ude i Aalborg. Desuden er Anton Johansson ikke tilbage fra sin "skiskade" endnu.

Historik: Sidste sæson var det ganske simpelt. Esbjerg vandt sine hjemmekampe mod Herlev, Herlev vandt de tre hjemmekampe mod Esbjerg.

Statistikken: Emil Zetterquist tog hele 36 skud i kampen i Aalborg tirsdag aften. Esbjerg havde Jacob Smith på mål mod Rungsted i søndags, hvor gæsterne scorede på fire af 19 skud.

Metalligaen.tv: Har Jannik Sønderby på plads til at kommentere fra Granly Hockey Arena. 

 


OPTAKT: Frederikshavn WH-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs