Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Så mødes de nye udgaver af Esbjerg Energy og SønderjyskE for første gang i sæsonen, og det er med et formstærkt Esbjerg-mandskab på plads i Granly Hockey Arena.

Vestjyderne har endda fået Adam Cracknell med ind i opstillingen, og har altså på den måde fået forstærkning i sidste øjeblik op til det prestigefyldte opgør. Den tidligere NHL-spiller - 210 kampe - har et håb om, at han i stedet for en kort lejeaftale måske kan blive i Esbjerg i hele sæsonen. 

- Jeg ville elske at føre dette hold til mesterskabet. Jeg har set de seneste tre kampe, og jeg må bare sige, at Jason (træner Jason Jaspers, red.) har bygget et godt system op, og at der er noget kvalitet og noget dedikation i dette hold. De har vundet de tre kampe, jeg har set, nu håber jeg bare, at jeg ikke kommer ind og ødelægger noget, siger han til JydskeVestkysten.

Rødovre, Odense, Herning og Rødovre igen har været ofre for Esbjergs gode form på det seneste, og nu skal SønderjyskE altså prøve at vælte Esbjerg.

- Der er helt sikkert nogle ting, som vi skal have forbedret. Et af vores fokuspunkter er disciplinen. Vi skal simpelt hen lade være med at tage så mange udvisninger. Nogle gange kan det være nødvendigt at tage en udvisning, men andre gange er det tåbeligt, siger Daniel Galbraith, SønderjyskE-backen, til JydskeVestkysten.

Historikken: Esbjerg vandt to træningskampe mod SønderjyskE. Til gengæld vandt sønderjyderne fire gange i ordinær tid og to gange i forlængelse/straffe over Energy i sidste sæson.

Det forventer vi: Esbjerg er favorit og vil fortsætte det bundsolide spil fra tirsdagens kamp mod Rødovre. Men mon ikke sønderjyderne kan presse Energy til en jævnbyrdig kamp?

Hold øje med: Naturligvis Adam Cracknell. Spændende hvor træner Jaspers finder plads til ham i en lineup, der lige nu er fuld at god rytme. Hos SønderjyskE er det spændende at se, hvordan de temperamentsfulde danskere, Vedel og Eller, falder ind i lokalopgøret.

Statistikken: Esbjerg står med ligaens mest effektive powerplay, mens SønderjyskE's boxplay er en af de dårligste. Ligger nøglen til kampen lige her?

Skader/karantæner: SønderjyskE meldte i går, at Jakob Wittendorf stopper karrieren på højeste niveau. Anders Biel og Mike Little har været ude hele sæsonen, mens det er en skadesfri trup, der går ind for Esbjerg. 

 


Secher stopper: Aalborg Pirates skal have ny direktør COVID 19-smitte aflyser kampen mellem Herlev Eagles og Rødovre Mighty Bulls