Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn er i gang med en større "genstart" efter at Shugg og Bumagin er kommet tilbage, og det fungerede ganske godt i Rødovre i tirsdag med 3-1-sejren. Glem heller ikke, at Slava Fanduls er kommet ind som assisterende træner for nordjyderne, som en kender af klubben og truppen, hvilket formentlig også giver et ekstra pift i boksen. 

Så Frederikshavn bliver farlig for enhver og jagter nu SønderjyskE på femtepladsen i tabellen. Netop den femteplads kan give en match mod Herning i det kommende slutspil, og derfor kan kampene i aften og i morgen i Herning være mentalt vigtig for begge hold.

Det gælder om at komme i så højt gear som muligt frem mod slutspillet og undgå de fejl, som Herning eksempelvis begik tirsdag mod Herlev og som kostede et par dumme mål i slutfaserne af første og tredje periode. 

Tilbage stod midtjyderne med en enkelt pind og en lunken cheftræner Ben Cooper, der sagde følgende til Herning Folkeblad.

- Vi spillede dominerende ishockey i 17 minutter af første periode (Herning førte 2-0 mod Herlev og dominerede kampen totalt), men vi tabte vores fokus i nogle situationer, og det må du ikke gøre mod Herlev. 

- Vi tager også fem udvisninger for slashing, og de fleste af dem er unødvendige, for de hjalp os ikke i vores forsvarsspil - det er bare dårlig stok-håndtering. Vi skal være mere modne og fattede i de situationer, lød det fra Cooper.

Det forventer vi: Både Frederikshavn og Herning arbejder på at blive mere "tætte" i spillet, og derfor kunne vi godt forudse en lige og knap så målrig kamp i aften. 

Hold øje med: Mads Christensen mangler at vise sig frem for alvor i sæsonen, men har tidligere sagt, at han ved, hvornår man skal slå til i en sæson. Nu spidser det til for den rutinerede mand. Hos Frederikshavn må man bare tage hatten af for Gorm Topholt, der kæmper og kæmper og selv i svære tider viser sin værdi. Stærk sæson af den lille fighter. 

Statistikken: Videre med Topholt, der har scoret i de seneste tre kampe og med 9 mål og 16 point er i gang med sin suverænt mest producerende sæson. Hos Herning er Cameron Brace i gang med at sætte standarder. Han har point på kontoen i de seneste 10 kampe på stribe. 

Historikken: Fjerde opgør i sæsonen mellem de to mandskaber i aften. Herning fører 2-1 i de hidtidige kampe med en 4-0-sejr i det første opgør. De to øvrige kampe er endt 3-2 til hver sit hold. 

Skader/karantæner: Patrick Madsen var ude for Herning senest, mens Peter Eg Larsen overraskende tidligt er tilbage fra sin knæskade. Frederikshavn manglede Mike Hammond i kampen i Rødovre. 

 

 


OPTAKT: Rungsted SC-Herlev Eagles Esbjerg har stadig krammet på Aalborg