Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Aalborg har været ude i en længere kamppause, mens rivalerne fra Frederikshavn har spillet sig brandvarme. Ikke blot førstekæden, men også længere nede i hierarkiet har White Hawks fået og spillere som Gorm Topholt, Nikolaj Krag-Christensen og Lucas Andersen har sat gode aftryk på det seneste.

Seks point mod Herlev for nylig har betydet, at White Hawks nu ligger lunt i svinget før aftenens lokalopgør, der samtidig er en match i den øverste del af rækken.

Gæsterne fra Aalborg kommer til Frederikshavn med hele 11 dages kamppause, og det er næppe nogen fordel at skulle arbejde sig i gang igen mod et hold, der er oppe i omdrejninger.

Derfor bliver starten uhyre vigtig for Pirates, der skal godt ind i kampen og undgå udvisninger mod et hjemmehold, der stensikkert vil prøve at udnytte, at ”hjulene er rullende”.

Hold øje med: Stærkt spillede Kristians Rubins er kommet godt ind på backlinjen hos Frederikshavn, mens Aalborgs kæde med Højbjerg-brødrene og Jakobsen ofte plejer at spille gode kampe mod rivalerne.

Historikken: Andet opgør mellem de to rivaler i denne sæson. Det første var med Kirill Kabanovs hattrick og russerens afgørelse af kampen i straffeslag.

Statistikken: Jesper Jensen og Aleksandr Bumagin har erobret første- og andenpladsen på topscorerlisten med 13 og 12 point.  Kabanov bedst for Aalborg med sine ni point i seks kampe.

Det forventer vi: Som næsten altid jævnbyrdigt mellem Frederikshavn og Aalborg. Lille plus til hjemmeholdet på grund af hjemmebanen og den sprudlende A-kæde.

Skader/karantæner: Frederikshavn ruller på med fire kæder – backs og angribere – mens Aalborg hele sæsonen har spillet uden Thomas Spelling. Lasse Bo Knudsen har siddet ude tre kampe grundet Corona, mens Nicolaj Carstensen ligeledes har siddet ude de seneste kampe.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs