Kampstart 20:15 i Nordjyske Bank Arena

Klassisk nordjysk derby, der skulle have været omgivet af en prægtig kulisse i Frederikshavn i aften.

Sådan bliver det desværre ikke, men heldigvis sender TV2 PLAY direkte fra Vendsyssel, hvor Jesper Larsen kommenterer fra 20:10. Så der er mulighed for at se hockey fra Frederikshavn i aften.

De to hold kommer fra - i ishockeyregi - ganske lange pauser, som gør, at lokalopgøret i aften bliver lige så uforudsigeligt som normalt. 

- Nu havde vi lige alle de fantastiske fans rundt i hallerne. Specielt havde vi glædet os til at spille en festlig kamp på hjemmebane med 5000 tilskuere, men det er vilkårene lige nu. Vi håber, det bliver bedre, siger Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen til TV2NORD.

- Det gælder om at være klar i alle kampene, der er mange af dem. Jeg tror, det afhænger af dagsformen, hvem der er favoritter på dagen, tilføjer han. 

Jakobsen har været i fin form på det seneste, og har lavet otte point i de sidste fire kampe, og står dermed stærkere pt end hans landsholdskammerat fra Frederikshavn, Jesper Jensen, der blot har produceret et enkelt point i de seneste seks kampe.

Hvis Frederikshavn til foråret skal være en alvorlig kandidat til mesterskabet, så skal Jensens spillehumør findes frem. I øvrigt samtidig med, at Aleksander Bumagin også finder sin storform frem. I givet fald står White Hawks med et komplet og kompetent mandskab.

Måske kan et par opgør mod Aalborg motivere for alvor?

Det forventer vi: Den er svær at forudsige. Ikke mindst fordi Frederikshavn svinger meget frem og tilbage. En sikker 4-0-sejr hjemme over Esbjerg før jul og efterfølgende 4-1 over Odense blev afløst af en pauver indsats i Rødovre. Aalborg virker trods det seneste nederlag mod Herning lidt mere stabile og vi giver derfor en lille favoritværdighed til Pirates.

De indbyrdes kampe: To gange er de to mandskaber tørnet sammen i sæsonen og to gange har hjemmeholdet vundet med et mål. Derfor 1-1 i kampe og 3-3 i point. 

Hold øje med: Mads Larsen har for alvor skudt sig i gang og er et ekstra offensivt våben for Frederikshavn. Hos Aalborg er det offensive backvåben Charlie Curti, der har spillet sig flot ind siden ankomsten og står med 19 point - dog ikke nogen produktion i de sidste to kampe.

Skader/karantæner: Der har været et enkelt Covid-tilfælde i Frederikshavn ifølge Kanal Frederikshavn, der har talt med Sales Manager René Jørgensen hos White Hawks, men ellers har White Hawks på det seneste spillet stort set med stærkeste hold. Hos Aalborg var Thomas Spelling ude mod Herning sammen med svenske Victor Panelin-Borg. 

Statistikken: De seneste fem kampe mellem de to rivaler er endt med etmåls-sejre til en af parterne. Enten i ordinær tid eller overtid. Mpn ikke det indikerer en tæt kamp igen i aften?


Exit Galoha, og to smittede i White Hawks truppen OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls